Hem Banor & klubbar Magnus Sunesson ska göra Lydinge mer spelvänlig

Magnus Sunesson ska göra Lydinge mer spelvänlig

Nu storsatsar Lydinge på att utveckla golfbanan – och man tar Magnus Sunesson till hjälp.
En Master Plan med fokus på spelglädje håller på att tas fram.
För två år sedan invigde Lydinge sitt nya klubbhus och det nya hotellet öppnar 2016.
Nu är det alltså golfbanan som ska vässas.
I sin strävan att lotsa det projektet rätt har Björn Gibrand, VD för anläggningen, tagit hjälp av Magnus Sunesson, tidigare känd i golfvärlden som spelare, klubbchef, greenkeeper, landslagscoach och numera primärt bankonsult med flera lyckade projekt bakom sig, samt Teddy Melén som är Lydinges egna Pro.
– Vi är oerhört glada att Magnus och Teddy ska leda detta projekt. Kombinationen mellan dem tror jag starkt på, med Magnus skarpa öga för design och utformning samt Teddys eleganta estetiska touch. Jag har fullt förtroende för dem och ser med spänning fram emot hur den ”nya” mer familjära golfbanan kommer växa fram, säger Björn Gibrand.

Med på tåget för att bolla idéer är även flera europatourspelare som Joakim Lagergren, Joel Sjöholm, Josephine Janson och Viva Schlasberg, men även klubbens egna kommittéer för senior, dam och juniorverksamheten.
– Hela tanken med projektet är att öka spelglädjen för alla spelare. Vårt mål är att spelaren ska uppleva en fin och rolig bana som passar hela familjen. Det kommer justeras allt från klipplinjer till ombyggnation av vattenhinder och att göra banan mer förlåtande för spelare med högre handikapp. Banan kommer också upplevas mer definierad och tydligare, något som banan saknat tidigare.

Lydinges nya klubbhus.
Lydinges nya klubbhus.

– Lydinge är idag enligt vår mening en kanonanläggning men banan är för svår för många. Med arbetet vi lägger ner kommer Lydinge stå sig väldigt högt bland golfanläggningar i hela landet som kommer uppskattas av såväl låghandikappare som nybörjare. Detta är ett långsiktigt arbete men golfspelarna kommer se stora förändringar redan till våren, berättar Magnus och Teddy.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…