Hem Banor & klubbar Ljunghusen planerar för framtiden

Ljunghusen planerar för framtiden

Ljunghusens golfklubb är en av Sveriges och Europas äldsta och mest ansedda golfklubbar.  I den Masterplan som nu arbetas fram tillsammans med Peter Chamberlain Golf Course Development fokuserar man på att förstärka befintliga kvalitéer för att höja sin position ytterliggare.

”Vi vill bjuda våra gäster på en ännu starkare golf- och naturupplevelse” säger banchefen Lars Knutsson.
Ljunghusens golkflubb är en av Sveriges få linksbanor. Landskapet med sand, strandråg och ljung är unikt, liknande platser finns endast på ett fåtal platser i Europa. Den porösa sandjorden gör också att banan är spelbar större delar av året. Dessa naturkvalitéer är utgångspunkten i masterplanen som ska beskriva hur klubben kan förnyas och utvecklas i framtiden.

”Banan är erkänt en av de bästa i Sverige och av internationell klass. Ljunghusens golfklubb har höga ambitioner inför framtiden och som banarkitekter är detta ett spännande uppdrag! Masterplanen består av en utvecklingsplan för 27-håls banan – strategi, karaktär, säkerhet och estetik är centrala begrepp. Ett förslag på hur övningsområdet ska utvecklas är också ett viktigt inslag i satsningen inför framtiden. Målsättningen är en drivingrange och ett övningsområde med lika stark karaktär som golfbanan, och en hög grad av varierande spelsituationer” säger banarkitekterna Peter Chamberlain och Karl-Oscar Seth.

Miljöhänsyn är en självklarhet i utvecklingsarbetet. Det rika växt- och djurlivet är viktiga kvalitéer, och redan idag lägger man stor tonvikt vid ekologiskt hållbar utveckling. Klubben var en av de första i Sverige att certifieras i det europeiska miljöledningssystemet ”Committed to green”.

Kontakt: Peter Chamberlain, Karl-Oscar Seth, 040-664 12 00
http://www.temagruppen.se/Landskapsarkitekter/Golfarkitektur/
Peter Chamberlain Golf Course Development är en del av Temagruppen Sverige AB, en av Sveriges ledande företag inom arkitektur, landskapsarkitektur och projektledning. Peter Chamberlain Golf Course Development vilar på decenniers erfarenhet inom branschen. Vi har uppdrag över hela landet och även internationellt och verksamhet en täcker in alla skeden, från tillstånd ända fram till drift och underhåll.
Peter Chamberlain och Karl-Oscar Seth är banarkitekter för Capitals Golf Club i Litauen som vann Golf Inc. Development of the Year 2007, den internationella kategorin.

Ljunghusens golfklubb är en av Sveriges och Europas äldsta och mest ansedda golfklubbar.  I den masterplan som nu arbetas fram tillsammans med Peter Chamberlain Golf Course Development fokuserar man på att förstärka befintliga kvalitéer för att höja sin position ytterliggare. ”Vi vill bjuda våra gäster på en ännu starkare golf- och naturupplevelse” säger banchefen Lars Knutsson.Ljunghusens golkflubb är en av Sveriges få linksbanor. Landskapet med sand, strandråg och ljung är unikt, liknande platser finns endast på ett fåtal platser i Europa. Den porösa sandjorden gör också att banan är spelbar större delar av året. Dessa naturkvalitéer är utgångspunkten i masterplanen som ska beskriva hur klubben kan förnyas och utvecklas i framtiden. ”Banan är erkänt en av de bästa i Sverige och av internationell klass. Ljunghusens golfklubb har höga ambitioner inför framtiden och som banarkitekter är detta ett spännande uppdrag! Masterplanen består av en utvecklingsplan för 27-håls banan – strategi, karaktär, säkerhet och estetik är centrala begrepp. Ett förslag på hur övningsområdet ska utvecklas är också ett viktigt inslag i satsningen inför framtiden. Målsättningen är en drivingrange och ett övningsområde med lika stark karaktär som golfbanan, och en hög grad av varierande spelsituationer” säger banarkitekterna Peter Chamberlain och Karl-Oscar Seth.Miljöhänsyn är en självklarhet i utvecklingsarbetet. Det rika växt- och djurlivet är viktiga kvalitéer, och redan idag lägger man stor tonvikt vid ekologiskt hållbar utveckling. Klubben var en av de första i Sverige att certifieras i det europeiska miljöledningssystemet ”Committed to green”.Kontakt: Peter Chamberlain, Karl-Oscar Seth, 040-664 12 00http://www.temagruppen.se/Landskapsarkitekter/Golfarkitektur/Peter Chamberlain Golf Course Development är en del av Temagruppen Sverige AB, en av Sveriges ledande företag inom arkitektur, landskapsarkitektur och projektledning. Peter Chamberlain Golf Course Development vilar på decenniers erfarenhet inom branschen. Vi har uppdrag över hela landet och även internationellt och verksamhet en täcker in alla skeden, från tillstånd ända fram till drift och underhåll.Peter Chamberlain och Karl-Oscar Seth är banarkitekter för Capitals Golf Club i Litauen som vann Golf Inc. Development of the Year 2007, den internationella kategorin.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …