Hem Banor & klubbar Klipp för Scandinavian Masters – Louis Oosthuizen till Bro Hof

Klipp för Scandinavian Masters – Louis Oosthuizen till Bro Hof

I onsdags gav Fredrik Nilsmark, VD för Nordea Scandinavian Masters Louis Oosthuizen ett Wild Card till den svenska Europatourtävlingen. Och på söndagen visade det sig att det var helt rätt beslut.
På söndagskvällen vann Louis Oosthuizen British Open på klassiska S:t Andrews i Skottland i förkrossande stil, sju slag före Lee Westwood.

Nästa anhalt för den vänlige 27-åringen från Sydafrika blir Nordea Scandinavian Masters från på Bro Hof Slott 22-25 juli.
– Jag måste erkänna att vi haft tur. Inte många trodde att Oosthuizen skulle vinna British Open. Vi är givetvis överlyckliga över hans seger. Det betyder självklart väldigt mycket för honom, men även för oss. Många är nyfikna på att se honom ta sig an Bro Hof Slott som är den längsta banan på Europatouren. Inte sedan 1995 har Masters haft British Open-segraren i startfältet, säger Fredrik Nilsmark.

Efter första dagens 65-runda på S:t Andrews var Oosthuizen näst bäst, två slag efter Rory McIlroy. Det följde Oosthuizen upp på fredagen med en 67-runda vilket förde upp honom i ledningen – tolv under par. Det var en ledning som han sedan aldrig släppte. Hans slutresultat på 272 slag (65-67-69-71) är imponerande.

Louis Oosthuizen var på 54:e plats på världsrankingen inför British Open. Men seger kommer att föra upp honom rejält bland de bästa i världen.

I mars 2010 tog Louis Oosthuizen sin första seger på Europatouren då han vann Open de Andalucia de Golf. Nu har han tagit sin andra – kanske blir det en tredje på Bro Hof Slott nästa söndag. Han får dock hårt motstånd. Bland konkurrenterna märks Dustin Johnson, K J Choi, Robert Karlsson och inte minst amerikanska underbarnet Rickie Fowler som hade avslutningsdagens bästa resultat i British Open.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Banchefen fick Kristianstads kommuns miljöpris

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Kristianstad har sedan 1992 årligen delat ut ett miljöpris…