Hem Banor & klubbar Viasat sänder PGA Tour till 2015

Viasat sänder PGA Tour till 2015

Modern Times Group (Viasat Broadcasting) har förlängt sina exklusiva sändningsrättigheter till golfens amerikanska PGA-tour i Norden, Baltikum, Ryssland och Bulgarien. Samtliga rättigheter har säkrats till och med slutet av 2015.
Viasat har innehaft sändningsrättigheterna till den amerikanska PGA-touren sedan 1987.

Den amerikanska PGA-touren fortsätter att sändas på den pan-nordiska/pan-baltiska dedikerade golfkanalen Viasat Golf samt på Viasat Sport HD i Sverige och Norge. Täckningen för den förlängda kontraktperioden mellan 2011 och 2015 görs tillgänglig på Nova Sport i Bulgarien och på Viasat Sport East i Ryssland. Den amerikanska PGA-touren omfattar totalt 600 timmar av direktsändningar per år från amerikanska PGA-touren, samt även från Nationwide Tour och Champions Tour.

Hans-Holger Albrecht, VD och koncernchef för MTG, kommenterade: “Förlängningen av dessa viktiga rättigheter till och med slutet av 2015 säkerställer vår position som den ledande nordiska betal-TV-operatören och följer de nyligen gjorda avtal som har gjort det möjligt för oss att vara det enda TV-bolaget som visar den engelska Premier League-fotbollen i hela Skandinavien och i Bulgarien.”

Tim Leisure, Senior Vice President för PGA-touren, International Television, kommenterade: ”Vi har det stora nöjet att förlänga vårt partnerskap med Viasat under de kommande fem åren. PGA-touren har haft ett påtagligt antal supporters i regionen under ett antal år. I stor del är detta tack vare ett antal framgångsrika nordiska spelare som har blivit medlemmar i PGA-touren. De kommer i synnerhet från Sverige och sträcker sig från Jesper Parnevik med fem vinster, till 2009 års Players Championship-vinnaren Henrik Stenson och Carl Petterson, som nyligen vann RBC Canadian Open.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…