Hem Banor & klubbar Jimmy Grön blev Nordens förste Certified Club Manager

Jimmy Grön blev Nordens förste Certified Club Manager

Jimmy Grön, klubbchef och vd på Kalmar Golfklubb är först i Norden att bli Certified Club Manager (CCM). Det krävdes ett tufft prov i London för att få sätta titeln på visitkortet.

Jimmy Grön har precis kommit hem från London där han bland annat har varit delegat på en internationell konferens kallan Business Management Institute (BMI), i anslutning till denna arrangerades för första gången i Europa ett CCM prov.

Totalt 11 stycken hade anmält sig där Jimmy var den ende från Norden, de övriga var alla engelsktalande Club Managers, åtta klarade sig. Jimmy Grön svarade enligt följande på hur det känns:

– Provet var mycket svårt och jag känner mig mycket stolt och glad över att ha lyckats. Det var inte bara språket som var svårt utan även alla de områden som jag förväntades kunna.
Provet som är i två delar, bestod av dels 200 stycken flervalsfrågor inom ni olika kompetensområden som exempelvis, management, human relation, marketing mm, dels ett ”case study” där man ska identifiera ett problem och systematiskt analysera och föreslå lösningar. Provet görs under sju mycket intensiva timmar.

Jimmy hoppas att utmärkelsen ska stärka Kalmar GK:s varumärke och att inspirera fler klubbchefer att ta del av den internationella satsningen som provet medför, för att både utvecklas i sitt och föreningens eget arbete.

– Vi har så otroligt mycket att lära av varandra både internationellt och nationellt. Min erfarenhet från internationellt arbete är att vi har många fler likheter än olikheter och erfarenhetsutbytet är något som ger energi och kraft att ständigt utveckla sig själv och den verksamhet man är ansvarig för säger Jimmy Grön.

2009 kommer BMI att genomföras i Sverige för första gången och Jimmy är ordförande för det projektet, något som han också är stolt och glad över.

– Vi räknar med cirka 100-120 deltagare där hälften kommer att vara från USA och resten från övriga världen, troligen med tyngdpunkt på europeer. Det är en stor ära för svensk golf generellt men också för alla mina kolleger i Sverige som genom detta erbjuds en ny mötesplats i sin strävan att hela tiden utvecklas.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

En kommentar

  1. Tuppen

    måndag, 27 oktober, 2008 at 17:21

    Grattis jimmy nu ska du bara lära dig spela golf oxå!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…