Countryside Hotels inleder 2009 med att presentera sitt 45:e medlemshotell – nyrenoverade Såstaholm Hotell & Konferens.

Den anrika herrgården utanför Täby uppfördes 1903 och har präglats av svensk teaterhistoria.

Såstaholm har fyra golfbanor inom tio minuter med bil.


[ad#ad-4-liten]
– Vi vill med samarbetet tydliggöra att vi är mycket mer än bara en plats för konferenser. Alla är
välkomna på en njutbar weekend eller ett restaurangbesök, säger Camilla Dahlman, försäljningschef på Såstaholm.
Svenska hotellorganisationen Countryside Hotels, som firade 25 år 2008, står för kvalitativa, historiska hotell på den svenska landsbygden. Det senaste medlemstillskottet, Såstaholm Hotell & Konferens, har som mål att alltid sätta gästen i huvudrollen. Den anrika herrgården vid Vallentunasjön utgjorde åren 1918-1979 Pensionat Höstsol – en plats dit svenska skådespelare, dansare och konstnärer, drog sig tillbaka på ålderns höst. Idag är Såstaholm ett framgångsrikt hotell för livsnjutare, brudpar och konferensgäster.
– För Countryside Hotels är Såstaholm ett mycket bra tillskott tack vare deras höga utbudsnivå, härliga historia samt som ett komplement till vårt utbud i Mälardalen. Deras teaterhistoria är unik och väl bevarad vilket också ger gästerna en historisk upplevelse från första parkett under sin vistelse, säger Magnus Broomé, VD för Countryside Hotels.

Såstaholm har under hösten genomfört en varsam till- och ombyggnation och erbjuder idag 93 välutrustade Art Decodesignade rum, en Chaîne des Rotisseurs-ansluten restaurang och ett stort utbud av aktiviteter. Gäster kan basta och relaxa eller uppleva temahelger med till exempel choklad-, vin-, tryffel-, eller champagneprovning. För golfspelaren finns fyra golfbanor inom tio minuters bilväg från hotellet.
– Vi har fått fantastisk feedback från gäster efter om- och tillbyggnationen vilket visar att vi har ett mycket bra erbjudande också för privatgäster. Vi hoppas även kunna utbyta erfarenheter med andra medlemshotell för att utveckla verksamheten ytterligare och nå ut till privatpersoner såväl i Sverige som utomlands, säger Camilla Dahlman.

Den vikande konjunkturen till trots ser Magnus Broomé på Countryside Hotels positivt på 2009.
– Vi är optimistiska framförallt till den nationella marknaden där vi kommer att synliggöra oss än mer. Vi ser också positivt på gästtillströmningen från utlandet tack vare en svagare krona, men även tack vare våra medlemmars attraktiva utbud för att uppleva Sverige, säger Magnus Broomé, som planerar för fem nya medlemshotell under året.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…