Nyblivna Europatour-vinnaren Marcus Kinhult bekräftar nu att han gör sitt första framträdande för svensk publik sedan vinsten, under Scandinavian Invitation 22-25 augusti på Hills Golf & Sports Club.

Det blir en mycket efterlängtad återkomst till Göteborg och Västkusten för Marcus Kinhult, som på ett mycket imponerande sätt vann Betfred British Masters i maj, den största segern hittills i hans karriär.

Trots sin unga ålder visade Kinhult sin kapacitet och förmåga att hantera press under finalvarvet, när han snabbt hämtade tillbaka två bogeys på hål 15 och 16, med birdies på de avslutande två hålen för att till slut vinna på Hillside Golf Club med ett slag.

Marcus Kinhult gjorde sig tidigt ett namn för den svenska golfpubliken, när han visade framfötterna redan som amatör under Nordea Masters 2015. Efter öppningsvarven 68-67 låg han i delad ledning, något som bara tre amatörer någonsin tidigare lyckats med på Europatouren. Kinhult ser nu mycket fram emot att tävla för femte gången i vår svenska, anrika, stortävling;

”Scandinavian Invitation är enormt stor för oss svenska spelare och definitivt en av de tävlingar vi helst vill vinna,” säger Kinhult.

”Jag spelade som inbjuden amatör både 2014 och 2015 och minns det som mycket speciellt att få befinna mig i de absolut bästa spelarnas närhet. Särskilt 2015 var det under helgen mycket nytt att hantera för mig med en stor publik som följde oss runt, något jag lärde mig mycket av.

”Svenska golffans är kunniga och har alltid förmågan att uppskatta när det spelas riktigt bra golf, något som skapar en extra speciell atmosfär för oss spelare. Sen blir det alltid lite extra press när man hela tiden ser bekanta ansikten i publiken som vill att det ska gå bra för en. Det är en tävling med en fantastisk stämning under hela veckan.”

”Jag hade drömt om min första seger på Europatouren under lång tid. Att äntligen få vinna och då i en så prestigefull tävling som British Masters, var enormt stort. Jag hade inte haft en bra start på säsongen, att gå hem med trofén blev därför ett mycket speciellt ögonblick. De minnen jag har från söndagen, kommer stanna med mig under resten av min karriär.

Biljetter till Scandinavian Invitation finns att köpa genom www.scandinavianinvitation.se. Tävlingen erbjuder olika biljettpaket, men har extra fokus på de unga besökarna med specialpriser för åldersgruppen 7-17 år (40:-/dag).

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Pressmeddelande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Pressrelease: Lydinge Resort Utökar för Explosiv Tillströmning av Relaxgäster 

Lydinge Resort är glada att meddela invigningen av vår utökade relaxavdelning, särskilt sk…