Hem Banor & klubbar Hässelby GK får golfbranschens miljöpris

Hässelby GK får golfbranschens miljöpris

I samband med Svenska Golfförbundets förbundsmöte tilldelades Hässelby Golf SGA:s Natur och Miljöpris, med utmärkelsen ”Årets miljöklubb 2009”. Det är Swedish Greenkeeper Association (SGA) som delat ut priset sedan 2006.

Juryns motivering: ”Hässelby Golf driver ett långsiktigt miljöarbete i nära samverkan med myndigheter, organisationer och medlemmar. Bland miljömålen finns att minska växthuseffekterna genom att styra energi- och vattenförbrukning. Hässelby Golf har sedan nästan ett år tillbaka ett eget vindkraftverk som håller igång ett avancerat damm- och våtmarkssystem. Man är klimatneutrala. För att kompensera för sin och medlemmarnas miljöpåverkan köper klubben utsläppsrätter.”

Hässelby Golf får ett diplom, 20 000 kronor att använda till miljöförbättrande åtgärder på anläggningen, samt en artikel om klubbens miljöarbete i SGA:s tidning ”Greenbladet”.

– Vi är väldigt stolta och glada över det här priset som ger oss möjlighet att inspirera andra golfanläggningar. Vi kan  visa att det går att driva aktivt miljö- och naturarbete  utan att tumma på kvalitet och spelupplevelse för våra golfare, säger Fredrik Linse, delägare Hässelby Golf.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Vilken golfklubb blir den 16:e att vinna Natur & Miljöpriset 2024?

Senast vann Emmaboda Golfklubb och året dessförinnan Loftahammar. Vilken klubb blir det i …