Hem Resor & turism Destinationer Här öppnar golfklubben ett havsnära hotell vid banan

Här öppnar golfklubben ett havsnära hotell vid banan

Trelleborgs Golfklubb

I sommar får Sverige ett nytt golfhotell.

Det är Trelleborgs golfklubb som inför sommarsäsongen öppnar ett hotell med utsikt mot havet, den skånska slätten och golfbanan. Hotellet är inrymt i en gammal gård, Stavstensgården, och har byggts om och döpts om till Hotell Stavstensgården.

– Detta är en otrolig möjlighet att utveckla verksamheten och göra det som tidigare bara var en golfbana till en destination, där vi kan erbjuda golfupplevelse som inkluderar boende och god mat i en hemtrevlig atmosfär. Vår ambition är att boendet ska upplevas som ”bättre borta än hemma” – men ändå lite som hemma, säger Håkan Johansson som är klubbchef för Trelleborgs GK.

Hotell Stavstensgården kommer drivas i golfklubbens regi och i första fasen erbjuda 20 bäddar. På sikt ska även en anslutande byggnad inredas med ett familjerum och fler dubbelrum. När allt är klart ska hotellet ha 28 bäddar. Frukost och andra måltider serveras på golfklubbens restaurang Bistro Links by Dannegården, ett stenkast ner mot havet.

– Genom den här satsningen vill vi stärka klubbens ekonomiska bas, så att vi kan trygga framtiden för vår verksamhet. Det ska ge oss möjlighet och styrka att satsa ytterligare på klubben samt investera och utveckla banan och övningsområdet. Vår ambition är att locka hit gäster från hela landet och även från våra grannländer, när gränserna öppnas igen, säger Per-Olof Jönsson som är ordförande i Trelleborgs GK.

Hotell Stavstensgården kommer att erbjudas paket med frukost, middag, greenfee och boende.  I anslutning till Stavstensgården förbereder golfklubben även platser för tio husbilar/husvagnar

Bokning, betalning, incheckning, rumsnyckel och kommunikation, allt detta ska kunna skötas online, men med familjär och hemtrevlig känsla på hotellet och i restaurangen. Under våren kommer klubben att stärka personalstyrkan med en person för att driva hotellet. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Destinationer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så lockar golfresorten gäster via TikTok – 5 tips på innehåll som fungerar

2018 blev videoappen TikTok en global sensation. Med över två miljarder nedladdningar på m…