Hem Internationellt Snart öppnar Iraks första golfbana – nu finns golfbanor i 208 länder

Snart öppnar Iraks första golfbana – nu finns golfbanor i 208 länder

golfbana Irak

Snart finns det golfbanor i 208 länder. Innan 2023 är över så kommer sannolikt en ny bana att ha öppnats i Irak – en bana som designats av Cynthia Dye (dotter till Pete och Alice).

Erbil Hills Golf Club ligger Kurdistan-regionen i Irak och i anslutning tillbanan kommer 330 bostäder att byggas och det är en för regionen helt ny typ av livsstil som nu introduceras.

USA är det land i världen som har överlägset flest golfbanor. Faktum är att USA, i faktiskt antal, har fler golfbanor än de nästkommande tio nationerna på topplistan har tillsammans.

Men golfspelet har inte bara ett stark topp utan också bredd. Det finns golfbanor i 83 procent av världens länder. Vilket då i nuläget motsvarar 207 av totalt 247 länder erkända av ISO (International Standard Organization).

Men det ändras när en golfbanan i Irak öppnar. Erbil Hills ligger vid ett vattensystem i botten av en dalgång. Därför ses man vatten vid varje golfhål, även om det inte alltid är i spel. Villorna ligger på de omgivande sluttningarna med utsikt över golfbanan.

De flesta tänker på Irak som en platt och torr öken men enligt Cynthia Dye påminner Erbil Hills om Palm Springs, Kalifornien.

”Klimat och växtlighet är väldigt lika med varma somrar och resten av årstiderna perfekta. Det finns grönt gräs, sjöar, blommande träd och buskar och palmer. Av samma skäl blev Palm Springs den främsta golfdestinationen i USA.”

Som de flesta golfbanor i Palm Springs är Erbil Hills golfbana omgiven av bostäder.

”Erbil har en mer naturlig miljö än Palm Springs med golfbanan som ligger i en dal och villorna på sluttningarna ovanför. I Palm Springs krävs mycket markarbete för att uppnå den här miljön.”

Enligt NGF fanns i mitten av 2023 fler än 37 600 golfbanor över hela världen.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rykten: Callaway Golf till salu – Topgolf avfärdar

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Chosun Daily överväger Topgolf Callaway Brands Corp at…