Hem Mode & konfektion Christian Nilsson lämnar Galvin Green efter 17 år som VD

Christian Nilsson lämnar Galvin Green efter 17 år som VD

Som VD för Galvin Green var Christian Nilsson delaktig i att det Växjöbaserade golfmodeföretaget lyckades etablera sig som ett internationellt kvalitetsvarumärke.

Nu lämnar han företaget – efter totalt 20 år.

– Det stämmer, säger Christian till golfbranschen.se. Jag har lämnat Galvin Green och är tillgänglig och öppen för nya utmaningar. Det känns enormt spännande och jag har dragit igång processen med att söka andra uppdrag men lyssnar av ganska brett just nu.

 – Jag saknar naturligtvis alla fina kollegor, fantastiska kunder och samarbetspartners. Det går inte att komma ifrån att golfbranschen är unik och en fantastisk miljö och arbetsplats. Just nu har jag inget konkret utan är öppen för nya möjligheter och ser bara väldigt positivt på framtiden.

Enligt Christian har bolagets styrelse tillsammans med ägare beslutat att reformera bolagets strategi och som en konsekvens av det skall bolaget drivas med ny inriktning, ny strategi och med en ny ledare som skall rekryteras med inriktning på att utveckla nya affärsmöjligheter.

– Att byta ut en VD är egentligen inget konstigt, jag fick vara med i 20 år och 17 av dessa som VD. Det har varit en fantastisk resa.

Christian började på Galvin Green som bolagets försäljningschef och marknadschef.  Efter två år på företaget blev Christian VD/CEO. I dag har Galvin Green 40 anställda och dotterbolag i både England och i USA. Omsättningen har ökat från 35 miljoner till dryga 200 miljoner.

– När jag började var vi 14 anställda och hela världen låg öppen. Det har inte alltid varit en raksträcka men med stort engagemang och en bra känsla för långsiktiga affärer så har bolaget fortsatt att utvecklats. Som sagt, det har varit en fantastisk resa som jag är enormt nöjd med. Jag brinner för affärer och relationer. Att skapa långsiktigt lönsamma affärer som engagerar alla i ett bolag är det mest inspirerande jag kan tänka sig. Att då finnas i en central roll och att kunna påverka och att göra skillnad är något jag drivs av.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Mode & konfektion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Jordnära toner och djuriska mönster i Daily Sports höstkollektion

Daily Sports höstkollektion blandar jordnära toner och mjuka material med kontrastrika fär…