Hem Banor & klubbar Halmstad Golfarena satsar på solceller – ska bli självförsörjande på el

Halmstad Golfarena satsar på solceller – ska bli självförsörjande på el

Halmstad Golfarena.

Halmstad Golfarena ansluter sin solcellspark till elnätet.

Därmed kommer Halmstad Golfarena att bidra till en ökning av närproducerad el, något som Halmstads kommun pekat ut som viktig strategi för ett framtida stabilt och hållbart energisystem.

– Totalt sett kommer vår solcellspark att producera cirka 2 200 000 kWh per år. Efter att vi har tillgodosett vårt behov återstår el till mellan 90 och 100 normalförbrukande villor, säger Martin Siljegård, ägare och anläggningschef.

Halmstad Golfarena har strävat efter att ligga i framkant när det gäller hållbarhet. Avgörande beslut togs redan vid grundandet för att kunna skapa en hållbar anläggning. Omfattande investeringar gjordes då för att skapa en lösning för att tillvarata vatten i området. I dag är anläggningen helt självförsörjande på det vatten som behövs för bevattning.

Den grässort som valdes på Golfarenans golfytor är extremt resurssnål avseende gödning och vatten. Det medför bland annat en miljövänlig och resurssnål skötsel.

Samtliga byggnader har konstruerats för att vara effektiva och energisnåla i drift. Ett synsätt och en strategi som har varit genomgående vid all nybyggnation och vidareutveckling av anläggningen.

När anläggningen nu tar nästa kliv blir man alltså helt självförsörjande på el.

– Att säkra hållbar eltillförsel möjliggör också det pågående arbetet att fasa ut vårt beroende av fossila bränslen. Vi byter successivt ut vår maskinpark till eldrift, fortsätter Martin.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Banchefen fick Kristianstads kommuns miljöpris

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Kristianstad har sedan 1992 årligen delat ut ett miljöpris…