Hem Marknad & media Gustaf Öhrn ersätter Ulf Eklöf som Stadiums VD

Gustaf Öhrn ersätter Ulf Eklöf som Stadiums VD

Den 1 april tillträder Stadiums nye koncernchef, Gustaf Öhrn, och ersätter därmed Ulf Eklöf som tar en mer tillbakadragen roll i företaget.

Gustaf Öhrn kommer närmast från eget konsultbolag och har lång erfarenhet från både detaljhandeln och modevärlden, såväl från börsnoterad verksamhet som icke listade företag. Han har tidigare varit VD för Fotoquick AB, J Lindeberg AB och har även ett förflutet med många år inom H&M.

– Tycker man om sport och detaljhandel som jag gör så är det här ett drömjobb. Stadium har gjort ett fantastiskt jobb, där man med en långsiktig konsekvent strategi, och förmågan att bibehålla entreprenörskapet i det stora bolaget, skapat en marknadsledande sportkedja i Sverige och en stark aktör i Norden. Därför är det här jobbet en ära och det ska bli fantastiskt kul, även om jag har stor respekt för utmaningen, säger Gustaf Öhrn.

– Det är med glädje jag lämnar över till vår nye VD. Gustaf är en sann detaljhandlare och vi delar många värderingar och tankar om hur vi kan ta Stadium till nästa nivå. En stor utmaning för honom blir att tydliggöra våra olika butikskoncept och fortsätta vår tillväxt i och utanför Norden. Efter några tunga investeringsår, är hans huvuduppgift också att öka lönsamheten, menar Ulf Eklöf.

Ulf Eklöf kommer att finnas kvar i företagets styrelse och ska också arbeta med projekt kring etableringsfrågor och konceptutveckling.

Företagsfakta:
Stadium ägs och drivs av bröderna Ulf och Bo Eklöf med familjer till 75%. Resterande ägardel innehar Ikano S/A som ägs av familjen Kamprad. Stadiumkoncernen omfattar ca 110 butiker i Sverige, Danmark och Finland. I Stadiumkoncernen ingår förutom Stadiumbutikerna, specialkoncepten Stadium Ski, Stadium Golf och Stadium XXL. Till koncernen hör också Red Devil- och Sports Outletbutikerna.
Budgeterad omsättning 07/08 är 4,9 miljarder SEK inkl moms. Koncernen har ca 3000 medarbetare och ca 1 miljon Stadium Cardmedlemmar. Den första Stadiumbutiken öppnade 1987 på Sergelgatan i Stockholm.
De senaste två åren har företaget gjort stora investeringar i en ny stor distributionscentral och två nya spännande butikskoncept, Stadium XXL i Sisjön, Göteborg samt e-handel på www.stadium.se. Innevarande år har ett omfattande arbete påbörjats med att applicera en ny identitet för hela koncernen.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…