Hem Banor & klubbar G10-samarbetet gav 13 000 spelade ronder

G10-samarbetet gav 13 000 spelade ronder

I slutet av september hade cirka 13 000 ronder spelats inom ramen för det samarbete som tio klubbar i östra Svealand startade i våras.

Samarbetet innebär att fullvärdiga medlemmar i tio klubbar spelar fritt på varandras banor.

Den första provsäsongen har visat sig framgångsrik och medlemmarna är mycket nöjda med möjligheten att få spela på andra banor än hemmaklubbens. Det finns en stark opinion för att fortsätta samarbetet.

– Jag tycker att det är kul att testa nya banor då och då. I år har jag spelat på fem av de tio banorna. Mätt i greenfee har jag sparat drygt 2 500 kronor. Hade jag inte haft den här möjligheten så hade jag sannolikt inte besökt de samarbetande klubbarna i samma utsträckning, säger Carina Bremler, fullvärdig medlem i Grönlund GK.

– Jag spelar golf flera gånger i veckan och ser det som fantastiskt fin möjlighet att kunna spela fritt på tio olika banor. Banorna har olika karaktärer och ligger på rimliga avstånd från varandra. Som medlem i någon av de samarbetande klubbarna får man väldigt mycket golf för pengarna, säger Ragnar Nilsson, fullvärdig medlem i Vassunda GK.

Syftet med samarbetet inom GK 10 är att öka värdet på medlemskapet. Genom att erbjuda fullvärdiga medlemmar spel på tio banor för erlagd årsavgift istället för bara en hoppas klubbarna kunna behålla sina nuvarande medlemmar och även attrahera nya.

– Visserligen får vi ingen greenfeeintäkt för GK10-spelarna eftersom de spelar fritt, men det ligger ett stort värde i att vi behåller våra medlemmar och förhoppningsvis lockar till oss nya. Dessutom har vi märkt att GK10-spelarna ofta har med sig vänner och bekanta som i sin tur betalar greenfee. Fritt spel lockar även till merköp i restaurang och shop. På så sätt kan vi öka intäkterna, menar Krister Frost, ordförande i GK10.

Vassunda GK är den klubb som tagit emot flest gäster inom samarbetet och Friiberghs medlemmar har utnyttjat möjligheten till fritt spel mest. Det finns nu en stark medlemsopinion för fortsatt samarbete som kommer att resultera i ett långsiktigt samarbetsavtal.

Samarbetet ger också möjligheter till att gemensamt kunna använda resurser för exempelvis marknadsföring, banunderhåll och inköp. Klubbarna beslöt i vintras att pröva samarbetet i ett första steg under golfsäsongen 2008 och om resultatet föll väl ut fortsätta på lång sikt. Under hösten avser klubbarna inom GK 10 att teckna ett 5-årigt samarbetsavtal.

I GK 10, som samarbetet kallas, ingår Burviks GK (bilden), Friiberghs GK, Grönlund GK, Hallstavik GK, Norrtelje GK, Södertälje GK, Tjusta GK, Trosa GK, Vassunda GK och Ängsö GK.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…