Hem Banor & klubbar Ekholmsnäs Golf bygger driving range och närspelsområde

Ekholmsnäs Golf bygger driving range och närspelsområde

I början av februari påbörjas byggnationen av en nya driving range samt ett nytt närspelsområde. Den nya driving rangen kommer att rymma 40 utslagsplatser varav 15 under tak. Närspelsområdet kommer att bestå av övningsgreener samt chip- och pitch-områden på totalt 4 000 kvadratmeter.

Golfbanans sträckning kommer inte att förändras. Däremot kommer vissa ombyggnationer genomföras. Framförallt ska vägar och tee-områden förbättras.

Under 2017 inledes även planering för ett nytt klubbhus och träningsstudio.

Johan Mihkelson Ringqvist, ägare av Ekholmsnäs Golf, säger:

– Det känns oerhört spännande att äntligen få inleda utbyggnadsfasen av golfanläggningen. Vi har under de senaste åren fokuserat på att bygga upp vår administrativa plattform och det är nu hög tid att anläggningen anpassas till verksamheten som vuxit enormt de senaste åren.

– Vi är idag Sveriges största golfklubb med 1000-tals medlemmar från både Lidingö och Stockholmsregionen. En utbyggnad är därför helt nödvändig för att tillhandahålla en konkurrenskraftig produkt och skapa förutsättningar för att utveckla vår juniorverksamhet.

– Golfbanan, som byggdes 2005–06, kommer att få en behövlig ansiktslyftning vilket tillsammans med den nya och större träningsanläggningen kommer medföra att vi kan utvecklas i takt med att vår medlemsbas blir allt större. Målsättningen är att skapa en högklassig träningsanläggning som passar alla kategorier av golfspelare.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …