Hem Ekonomi & affärer Dan Kihlström, KD: ”Låt golf ingå i friskvård!”

Dan Kihlström, KD: ”Låt golf ingå i friskvård!”

– Staten ska inte bestämma vilken friskvård arbetsgivare som löneförmån får erbjuda sin personal. Varför är till exempel golf och ridning exkluderat från friskvården?

Det säger Dan Kihlström, kristdemokratisk riksdagsledamot från Värmland, efter att han ställt en skriftlig fråga till finansminister Anders Borg där han undrar vad ministern avser göra för att förändra regelverket gällande avdragsgill friskvård.

Idag kan arbetsgivaren skattefritt erbjuda sin personal aktiviteter så som gymnastik, buggkurs eller kostrådgivning. Vill arbetsgivaren istället erbjuda ridning eller en golfrunda, då får man betala skatt.

– Jag anser att det avdragssystem som idag reglerar friskvård är ett förlegat system som inte hängt med i utvecklingen. Istället bör ett systemet övervägas där utformningen ser ut som så en maxsumma fastställs som varje anställd får använda för friskvård.

– Vid förra riksmötet motionerade jag i frågan och svaret blev att utskottet förväntade sig att regeringen skulle ta med detta i beaktande, men ännu har jag inte sett något resultat så därför vill jag fråga: Vad händer, Anders Borg?

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…