Hem Folk Calle Carlsson lämnar Lumine: »Det kommer att hända mycket kul.«

Calle Carlsson lämnar Lumine: »Det kommer att hända mycket kul.«

Calle Karlsson

Efter tio år som chef för spanska Lumine slutar anläggningens svenske chef.

– Det var ett naturligt avslut som båda parter var överens om. Jag var inne på mitt tionde år och resorten har blomstrat under den tiden. Nu kommer den att byta namn och ägarna kommer att göra en storsatsning på fastigheter vilket var originalplanen, säger Calle till Golfbranschen.se.

Lumines båda golfbanor, en timme söder om Barcelona, byggdes 1992 samtidigt som den stora närbelägna äventyrsparken – Port Aventura. Efter en tid såldes äventyrsparken tillsammans med ett hotell och den konferensanläggning som också ingick i satsningen. Kvar fanns golfbanan, designad av Greg Norman.

– Banan fick man inte någon ordning på, den fanns där i bakgrunden. När man sålde de andra fastigheterna så anlitade man Troon Golf till att ta över skötseln. Och de anlitade mig för att driva restaurangen, banan och beach cluben. Då var verksamheten obefintlig. Det fanns ett fåtal medlemmar som sprang runt på de 45 hålen… det var allt. 

Framöver kommer golfbanan inte att vara den stora affären.

– Nu kommer man att bygga flera hundra lägenheter och villor och i samband med det ville man byta management och ta in någon som har mer erfarenhet av resort- och fastighetsbranschen. Golfen kommer fortfarande att vara en viktig del men den kommer inte att vara den viktigaste som den varit fram till nu. När det nu ska utvecklas hotell på resorten tyckte man det var läge att göra en förändring innan man lanserar den här satsningen.

– Vi har ju hållit på att planera för det projektet i två år, så det har väl haft sin naturliga gång. Jag hade gärna varit kvar för det kommer att hända mycket kul. Men jag kan även tycka att det är okej som det blev. Det har varit superroligt på alla vis.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska vara ledig till att börja med. Jag har inget jobb i pipelinen, det kom hastigt. Det hände på en vecka. Jag har precis flyttat in i ett nytt hus. Jag ska försöka vara ledig i sommar och vila upp mig. Men jag är inte gjord för att sitta still så vi får se hur länge jag klarar det. Jag ska starta ett konsultbolag så att jag är redo på kort varsel om det skulle dyka upp ett projekt.

Men du blir kvar i Spanien?

– Jag har ju min son här och han är bara nio år. Så jag har inga planer på att flytta från Spanien. Men i slutändan kan det bli så om jag inte får det att fungera. Men förhoppningsvis kan jag ha kvar min bas i Spanien.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sorg i golfbranschen: Roland Falkenbäck har gått bort

Den svenska golfbranschen har sorg. En av dess stora profiler har gått bort. Roland Falken…