Hem Ekonomi & affärer Caddies ett lyft för den lokala ekonomin – drog in 9,6 miljoner kronor 2022

Caddies ett lyft för den lokala ekonomin – drog in 9,6 miljoner kronor 2022

caddie

En ekonomiprofessor vid University of Stirling i Skottland har räknat ut att caddies på golfklubbar kan öka omsättningen i den lokala ekonomin med miljontals kronor varje år.

Professorn i fråga heter David Bell och han är nyvald kapten för Royal Dornoch Golf Club i norr Skottland.

Han har räknat ut att lokala caddies i Dornoch bidragit med en inkomstökning på 700 000 pund (motsvarande 9,6 miljoner kronor) till Dornochs ekonomi förra året.

Förutsättningarna är förstås mer gynnsamma än på många andra ställen, eftersom klubben har en stor andel internationella gäster – många av dem amerikaner – och de efterfrågar ofta kunniga caddies.

År 2022 bokades 13 500 starttider på Royal Dornoch’s Championship Course av internationella besökare. Fler än hälften av dessa önskade en caddie.

– 2022 var en häftig säsong för caddying på Royal Dornoch när internationella resor öppnade upp helt igen i spåren av pandemin, säger David Bell till The Golf Business. Våra caddies, som mestadels är lokala, hjälpte golfare att navigera genom våra banor mer än 7 600 gånger.

Under förra säsongen engagerades totalt 113 caddies för att bära bagar och bistå med råd och anvisningar om hur banan skulle spelas.

På Dornoch går både veteraner (”loopers”) och juniorer caddie. Majoriteten av klubbens caddies är medlemmar, vilket är sällsynt. Fördelen är att de känner banan utan och innan.

Caddies spelar en nyckelroll för banans rykte, menar Bell.

– Besökare välkomnar inte bara deras råd utan också deras insikter om livet i detta hörn av Skottland. Caddying på Dornoch har alltid varit inkluderande: män och kvinnor, unga och gamla är välkomna att bli caddies så länge de förstår spelets etikett och hur man spelar banan. De är en viktig del av den minnesvärda Royal Dornoch-upplevelsen.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så blir husen vid Kristianstad Golfklubb – 100 intressenter i kö för att köpa

Det står redan i dag 100 intressenter i kö som vill köpa ett hus på Kristianstad Golfklubb…