Hem Internationellt PGA flyttar PGA-mästerskapen 2022 från Trump National

PGA flyttar PGA-mästerskapen 2022 från Trump National

PGA of America har aviserat att PGA-mästerskapet 2022 inte kommer att spelas på Trump National Golf Club i Bedminster i New Jersey. PGA meddelade sitt beslut på söndagkvällen.

”Styrelsen för PGA of America röstade i kväll för att säga upp avtalet  om att spela PGA-mästerskapet 2022 på Trump Bedminster,” säger Jim Richerson, president för PGA of America i ett uttalande. 

”Det står klart att det skulle vara skadligt för PGA of Americas varumärke om vi spelade PGA-mästerskapet på Trump Bedminister och det skulle äventyra PGA: s möjligheter att leverera på olika programområden och upprätthålla vårt uppdrag.”

Beslutet kom efter att president Donald Trumps anhängare stormade US Capitol den 6 januari i samband med att den valda presidenten Joe Bidens valseger skulle formaliseras. Upploppet resulterade i fem döda, inklusive polisen Brian D. Sicknick. 

Händelsen ledde till krav på PGA i USA att distansera sig från president Trump, som äger New Jersey-banan.

Till Associated Press säger Seth Waugh, VD för PGA, att organisationen befann sig i en politisk situation som de inte vill vara i.

”Vi är förvaltare av spelet för våra medlemmar och för vårt varumärke. Och hur skyddar vi det bäst?” sa Waugh till AP. 

”Vår känsla efter de tragiska händelserna på onsdagen var att vi inte längre kunde hålla mästerskapet i Bedminster. Skadorna kunde ha varit irreparabla. Den enda lösningen var att lämna överenskommelsen.”

PGA of America meddelade att mästerskapet  skulle spelas på Trump Bedminster i maj 2014. Det var alltså innan Trump tillkännagav att han skulle kandidera som president. 

En talesman för Trump säger att man från företagets sida är ”extremt besvikna” över PGA:s beslut och att PGA of America bryter mot ett bindande avtal och att de inte har någon rätt att säga upp avtalet.

”Som organisation har vi investerat många, många miljoner dollar i PGA-mästerskapet 2022 på Trump National Golf Club, Bedminster”, säger en talesman för Trump Organization. 

”Vi kommer att fortsätta att marknadsföra golfspelet på alla nivåer och förbli fokuserade på att driva de finaste golfbanorna på olika platser i världen.”

Det är inte första gången PGA har flyttat en schemalag tävling från en Trump-bana. Amerikas PGA och Trump beslutade ömsesidigt att Grand Slam of Golf 2015 inte skulle hållas på Trump National Golf Club i Los Angeles sedan Trump yttrat sig om mexikanska invandrare. 

PGA har inte tillkännagivit någon ny spelplats för PGA-mästerskapet 2022, men källor säger till amerikanska Golf Digest att Southern Hills är en av de ledande kandidaterna. 

Hör Jim Richerson, President, PGA of America, motivera beslutet:

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rykten: Callaway Golf till salu – Topgolf avfärdar

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Chosun Daily överväger Topgolf Callaway Brands Corp at…