Hem Banor & klubbar Här kan en ny golfbana byggas!

Här kan en ny golfbana byggas!

Det är inte ofta Sverige får en helt ny golfbana nu för tiden.

Men vid Tjolöholms slott kan det hända. Åtminstone om Valldas före detta vd Peter Teiffel får som han vill.

Han har föreslagit att en golfbana ska byggas på marken intill slottet.

Peter Teiffel var med och grundade Vallda Golf & Country Club och han var också vd på klubben fram till 2018.

Nu ser han ett nytt spännande projekt i Tjolöholm, berättar Norra Halland.

Teiffel skriver i ett brev till kommunstyrelsens ordförande Lisa Andersson (M) att en golfbana skulle kunna stärka ekonomin för anläggningen. Lisa Andersson är också ordförande i stiftelsen Tjolöholm:

”Med tanke på att det kräver stora resurser för att hålla igång både slott och omgivningar så är det viktigt att se till att intäktssidan förstärks för en hållbar ekonomi på sikt. Fler verksamheter på samma ställe gynnar ekonomin genom att dra fler och återkommande kunder. För t ex en krögare skulle ett ökat kundunderlag innebära en större möjlighet att driva en bra restaurang med utökade öppettider, vilket i sin tur skulle locka ännu fler besökare till Tjolöholm.”

Teiffel menar att det går att bygga en bana som inte skulle störa naturvärdena, exempelvis ”en brittisk hedbana som smälter in i miljön med begränsat krav på bevattning och gödsling.”

Enligt Norra Halland vill Teiffel arrendera marken.

FAKTA


Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap.

Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Godset ägs av Stiftelsen Tjolöholm med syfte att bevara och utveckla egendomens natur- och kulturvärden. Varje år gästas godset av omkring 250 000 besökare.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…