Hem Banor & klubbar Sparren omorganiserar – tydligare struktur och fler samarbeten ska ge lönsamhet

Sparren omorganiserar – tydligare struktur och fler samarbeten ska ge lönsamhet

Det har hänt mycket på Sparren sedan en privat ägarkvartett tog över banan efter Golfstar 2018. Banan, som då hette Lisinge, var då ganska vanskött på många områden och de senaste åren har en hel del utvecklingsarbete skett vad gäller banans spelytor och omgivningar.

Nu går man in i fas två. Nu är det dags för den administrativa delen av klubbens verksamhet att struktureras.

Johan Bredenberg har utsetts till klubbchef och klubbens head pro, Daniel Ström, blir ”andreman”.

– Organisationen ska stramas upp och bli effektivare och tydligare, berättar Daniel Ström. Banan är i bra skick. Den sköts så himla bra. Med tanke på att de inte är så många som jobbar där ute så är den i väldigt bra kondition. 

– Så vi har en fin golfbana – vi är på sjunde plats i Stockholm på Leading Courses vilket är ett bra betyg från alla de golfare som besökt oss under säsongen. Men verksamheten går inte ihop ännu.

Vad vill ni ändra och vad kan ni förbättra?

– Vi har för få fullbetalande medlemmar, skulle jag säga. På tok för lågt. Och på ett sätt så har det väl varit lite så att det inte varit riktigt uttalat vem det är som fattar beslut och vem som har det yttersta ansvaret. Nu blir det en tydligare organisation. 

Att Johan och Daniel kommer att ta mer plats på Sparren hänger samman med att en av klubbens delägare, Jocke Sabel, flyttat sitt fokus till hans amerikanska bana, Jensen Beach i Florida. 

Johan Bredenberg, som är ny klubbchef på Sparren, har under säsongen arbetat som assisterande pro till Daniel Ström.

– Vi har pratat mycket under säsongen om hur en del saker skulle kunna förbättras och nu blev det klart i höstas att Johan går in som klubbchef och får ett övergripande ansvar. Alla beslut ska gå via honom, eller mig om han inte är på plats.  

Det första de gjort är att söka nya samarbeten med andra golfklubbar.

– Vi har fått ihop en lång lista. De flesta är positiva när man ringer. Vi har även börjat med att jobba med riktigt bra företagsgolf och sponsorpaket, och vi jobbar för fullt med att marknadsföra alla dessa delar – samarbeten, utbyten, företagsgolf med mera. 

På programmet nu står att hitta ännu fler nya samarbeten och fixa en del i klubbhuset. Bland annat ska toaletterna renoveras.

– Med banans kvalitet och läge så borde det här kunna bli hur bra som helst, säger Daniel. Och det ska hända saker, helst varje dag. Kan vi erbjuda många utbyten och samarbeten med andra klubbar så kan det vara värt att teckna ett fullvärdigt medlemskap. Då kan de ju spela bland annat på Vallentuna, Eskilstuna, Sigtuna, Johannesberg… Det borde gå att locka folk från Stockholms norra sida. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…