Hem Banor & klubbar Särö stänger för greenfeegäster

Särö stänger för greenfeegäster

Särö stänger sin bana Särö Park 54 för greenfee gäster.

Från och med nästa år är det enbart tillåtet att spela som inbjuden gäst till en klubbmedlem – fast då får man å andra sidan spela helt gratis.

Särö Golf Club anpassar sig till framtidens golf och öppnar för nya medlems möjligheter och blir samtidigt första klubb i Sverige där medlemmarna får ta med sig gäster helt gratis på golfbanan.
I den anrika miljön med kunglig doft blåser det förändringarnas vind.

Särö GC som nyligen firade 30-års jubileum, har under det gångna året intensivt arbetat med framtidscenarier för hur klubben skall utvecklas och anpassas till den stora strukturomvandling som golfandet i Sverige står inför.

– Vi har som alla andra klubbar nogsamt sett över kostnadssidan och skurit där det gått utan att tumma på banans kvalité” säger klubbens ordförande Jan Hampf. I takt med att den traditionella medlemmen försvinner, så måste vi anpassa oss till det som framtidens golfare vill ha.

– Här på Särö GC har vi två olika banor varav den ena, Särö Park 54, förmodligen är en av Sveriges bästa par 3 banor. För den och tillsammans med vår skogs- och bergsbana Särö Open 70, har vi skapat ett erbjudande till både våra befintliga medlemmar och ny/gamla golfare. Ett lockande och prisvärt alternativ som vi tror och hoppas kommer att knyta fler till klubben.

Medlemmarna i Särö GC har av tradition en stark social klubbgemenskap där lustfyllt golfspel sker på ett lättsamt sätt med familj och vänner. Man är en medlemsorienterad klubb som nu stänger sin parkbana för greenfee gäster. Här kommer klubbmedlemmar att nu istället få ta med sig sina egna gäster helt gratis. Dessa spelar utan kostnad tillsammans med medlem.

För Särö Open 70 gör man precis tvärtom. Här öppnas banan upp för nya typer av medlemskap och greenfeespel, till alla de nya och före detta golfare, som nu enkelt får möjlighet att spela golf till en prisvärd kostnadsbild. Här kan man bli Openmedlem och få samma rättigheter som fullvärdig SGF medlem med allt vad det innebär.

– Varje golfklubb måste hitta sin egen nisch och målgrupp för att bättre möta framtidens golfare. När nu de senaste fyra åren mellan 20-25% av medlemmarna lämnat klubbarna, så räcker det inte med att skära i kostnaderna utan vi måste utveckla och skapa en golfklubb som fyller dagens och framtidens medlemmars behov.

– Vi vet också att många före detta golfare i vårt omland, som nu har ont om tid, får en enkel möjlighet att återuppta golfspelandet. Nya golfare kommer snabbt ut på banan genom vår PRO verksamhet och introduktionen till spelet underlättas. Både kostnads- och tidsmässigt.

– I vårt arbete har vi haft kontakt med Svenska Golf Förbundet och fått mycket värdefull information genom de undersökningar som genomförts och anpassar vår strategi helt i linje med denna kunskap men framförallt så har en engagerande styrelse dragit det största lasset, avslutar Jan Hampf.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

En kommentar

  1. Nise Hult

    onsdag, 7 mars, 2012 at 18:45

    BU !!!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…