Hem Banor & klubbar Mölndals GK satsar långsiktigt

Mölndals GK satsar långsiktigt

Nyligen beslutade Mölndals Golfklubb på sitt årsmöte att anta den utvecklingsplan som blivit framarbetad av banarkitekt Christian Lundin och klubbens Banutvecklingsgrupp.

”Banan som klubben förfogar över är minst sagt speciell. Ronald Fream har lyckats lägga ut en bansträckning i ett markområde som består av mycket berg och är till stor del betäckt med gran och tallskog. Detta är kanske inte optimalt för en golfbana men dock så är området och dess omgivningar fantastiskt vackert”, säger Christian om markområdet.
”Vi gav (re)GOLF tillsammans med vår Banutvecklingsgrupp uppdraget att utveckla anläggningen inom de ekonomiska ramar vi lever i, där fokus skulle ligga på att skapa torrare spelytor och tydliggöra de strategiska värden som vår bana har” förklarar Klubbchefen Lars-Erik Hagbertangående uppdraget.

Tidigt under analysarbetet med anläggningen presenterade Christian ett förslag om att ta hjälp av en ny konstellation av erfarna konsulter inom golfbranschen.
Det var Marina Usoltseva från Botaniska Analysgruppen som bildat en grupp tillsammans med Kim von Essen och Bert Sandell som erbjöd en mycket attraktiv tjänst med analys av befintliga golfbanor.
”Detta är, så vitt jag vet, ett helt nytt grepp för Svenska golfbanor. Vi fick en analys för varje gren och kunde på så sätt få tydlig och säkerställd information om att hur greenerna dels är uppbyggda men också deras fysiska status” förklarar Christian. ”Utifrån analysarbetet har vi arbetat fram ett förslag för de närmaste 5 åren. Banan skall bli spelvänligare och vi siktar på att tydliggöra de otroligt vackra miljöerna man stöter på under sin runda på Mölndal. Vi tror starkt på att Mölndals Golfklubb har fått ett förslag som kan göra klubben till en välmående och konkurrenskraftig anläggning i många år framöver” säger Christian.

Höstmötet fick en genomgång från Bantuvecklingsgruppen om hur visionen för åren 2012 till 2017 ser ut. Efter en frågestund angående ändringarna där hål 9 kommer att få ett nytt greenområde redan under nästa år tillsammans med en stor dräneringsinsats så godkändes planen och dess budget utav årsmötet.
”Jag tror att medlemmarna blev otroligt nöjda över den tydlighet och enkelhet som vår vision presenterades med. Jag ser med tillförsikt fram emot att Mölndals GK nu kommer att attrahera nya som gamla medlemmar och förhoppningsvis även fler sponsorer så att vi kan genomföra denna planen i ännu snabbare
takt. Kanske kan vi till och med få möjlighet att lägga till ännu mer arbete i planen framöver” avslutar Lars-Erik.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …