Hem Mode & konfektion Premiär för Röhnischs sportbutik för tjejer

Premiär för Röhnischs sportbutik för tjejer

Röhnisch tar ett nytt steg i sin expansion och öppnar sin allra första konceptbutik i Stockholm.
Den 120 kvadratmeter stora konceptbutiken ligger på den allt mer sportiga Norrlandsgatan i Stockholm och är den första butiken som erbjuder hela Röhnisch sortiment inom träning, golf och bad.


– Vi vill vara närmare våra kunder och visa hela vårt sortiment av kläder och accessoarer. Vi tror att tjejer uppskattar att konceptbutiken har både minilounge och gästtoalett som gör shoppingen av träningskläder roligare och mer njutbar. Det här är vårt sätt att driva varumärket och visa vår idé om en sportbutik för tjejer, säger Fredrik Röhnisch.
Konceptbutiken väver ihop Röhnisch ursprung inom gymnastiken med dess svenska rötter. Arkitekten Annika Urbansdotter har skapat en elegant gymnastiksal med en ljus, lekfull och varm atmosfär. Den vita inredningen skapar visuella effekter och lyfter fram klädernas design och färg. Lekfulla detaljer som de specialritade omklädningsbänkarna, romerska ringar och ribbstolar kombinerar design och funktion, helt i linje med Röhnisch designfilosofi.
– För att få in den rätta känslan i butiken har vi jobbat enligt devisen: för kvinnor, av kvinnor. Det har gällt allt från arkitekt och konceptutvecklare till kommunikatörer. Det enda jag har fått välja är stereon, säger Fredrik Röhnisch.
Butiken invigs torsdagen den 21 augusti med ett öppningsevent för specialinbjudna gäster.

FAKTA
Röhnisch är ett svenskt företag som gör träningskläder för kvinnor. Det grundades 1945 av Hellmut Röhnisch, tillika Sveriges första SM-mästare i gymnastik. Företaget fokuserade i starten på gymnastikredskap och breddade sig till att även inkludera gymnastikkläder. Sedan 90-talet har Röhnisch specialiserat sig på träningskläder och var först med att lansera träningskläder i microfiber.
Röhnisch Sportswear är ett familjeföretag i tredje generationen som finns på 16 europeiska länder samt Australien och Nya Zeeland med huvudkontor i Örebro. Företaget har haft en genomsnittlig tillväxt på 20 % de senaste 5 åren. Omsättning: 130 miljoner kronor för räkenskapsåret 2007/2008

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Mode & konfektion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Jordnära toner och djuriska mönster i Daily Sports höstkollektion

Daily Sports höstkollektion blandar jordnära toner och mjuka material med kontrastrika fär…