Hem Banor & klubbar Pär Fahlén slutar som banchef på Vara Bjertorp – Calle Sköld tar över

Pär Fahlén slutar som banchef på Vara Bjertorp – Calle Sköld tar över

I två år har Pär Fahlén arbetat som banchef på Vara Bjertorp.
Nu slutar han och går tillbaka till Jordelit.

– Anledning är att jag måste få ihop vardagen. Det handlar inte om klubben eller golfbanan utan att sy ihop en lösning som fungerar för egen del. Jag är tränare för Gripen/Trollhättan i bandy och det är ju en del av pusslet som jag försöker få ihop. Sedan var jag saknad av gubbarna på Jordelit, och jag ser fram emot att få jobba ihop med det teamet igen.

Vad är du mest stolt över under de två år du jobbat på Vara Bjertorp?

– Jag har försökt få greenerna att hamna på den höga nivå jag själv vill ha dem som golfare. Men vi har väl kanske ”shapat” upp allt, både när det gäller skötsel och det visuella, som jag tycker är en viktig del i det hela. När man ändå klipper kan man göra det fint. Den filosofin har jag alltid haft. Men framför allt har vi fått en högre standard på greenerna.

Vad ska du göra på Jordelit?

– Jag blir säljare inom golf och fotboll i Västergötland, Närke, Västmanland och delar av Sörmland och Östergötland. Så jag tar hälften av de kunder jag hade tidigare och ska sälja allt som hör till en golfbana, utom maskiner.

Har det varit nyttigt att arbeta med en bana i två år?
– Det vill jag påstå, nu har jag det med mig det i ryggsäcken i framtiden.

Carl-Johan Sköld går från Vårgårda till Vara Bjertorp.

Ny banchef efter Pär Fahlén blir Carl-Johan Sköld (före detta Svensson) som arbetat i fyra år på Vårgårda.

– Men jag kommer vara kvar i teamet i bakgrunden, på obestämd tid. I höst är jag kvar och hela nästa år. Tanken är jag ska vara på banan en dag i veckan.

– Carl-Johan är huvudansvarig men jag gör de jobb han vill jag ska göra. Det blir också ett bra tillfälle att testa lite nya produkter.

 

Fotnot: Carl-Johan Sköld hette tidigare Svensson och har vunnit ett EM-silver i longdriving.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åsundsholm satsar 10 miljoner på bana och hotell efter emissionen – siktar på topp 50

Åsundsholm Golf & Country Club var nära att läggas ned för tre år sedan. Det var då de…