Hem Banor & klubbar Nystart av nya Flädje Golfklubb – lockar med »golf till Ullaredspriser«

Nystart av nya Flädje Golfklubb – lockar med »golf till Ullaredspriser«

Ullared Flädje Golfklubb

I början av november skrev Golfbranschen att Ullared Flädje Golfklubb skulle läggas ned sedan en femtedel av medlemmarna flytt klubben.

Golfbranschen pratade med Marie-Louise Wernersson, ordförande i golfklubben, som sa:

»Det här året har vi försökt hitta lösningar så gott vi har kunnat men det går ju inte utan medlemmar. Samtidigt ökar kostnaderna. … När vi gick in i 2023 fick vi ett ras på 130 medlemmar. Vi kallar det för ett ras för det är ju det det är. Vi trodde först det hade blivit fel i systemet. Det är en sådan sorg.«

Glädje!

Men sorgen har nu förbytts i glädje. För nu har klubben fått en nya ägare och det kommer även i år att spelas golf på banan.

– Ja, nu har den nya klubben bildats, berättar PG Åhäll, samordnare i kontaktgruppen för återstart av Golfklubben.

– De nya ägarna kommer att satsa på låga avgifter för både medlemmar och gästspelare under mottot ”Spela golf till Ullaredspriser”. Det är en satsning som vänder sig till golfare även utanför närområdet och blir nästa steg i klubbens nystart.

I söndags hade klubben sin första stämma där stadgar och årsavgifter fastställdes. Samtidigt valdes styrelse och kommittéer. Mattias blev den nystartade klubbens första ordförande medan PG fortsatt står till klubbens förfogande för att driva satsningen ”Spela golf till Ullaredspriser” för golfare som besöker Västkusten och Ullared.

Bakgrunden

De nya ägarna, som startat Driftbolaget Flädje Golf AB, berättade under årsmötet om bakgrunden till deras satsning på Flädje-banan.

Andreas Liebisch är den som kommer vara på plats i Flädje och driva klubben i samråd med de nyvalda kommittéerna för bana, klubbhus och marknad. Övriga kommittéer som har inriktning på medlemmar, regler och tävling kommer i första hand att höra till Golfklubbens ansvarsområde.

– Men det finns inga täta skott utan vi kommer att jobba som en stor familj, fortsätter Andreas och fortsätter, klubben är känd för sin Flädjeanda, och det skall vi bygga vidare på. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

40 nya bostäder ska finansiera ombyggnaden av gamla golfbanan

I anslutning till Gävle Golfklubb planeras ett nytt bostadsområde med 40 bostäder i olika …