Hem På nytt jobb Ny ledarduo i GML Sport

Ny ledarduo i GML Sport

Tidigare VDn Kristoffer Palmlund går vidare som regionchef inom ägarbolaget Green Landscaping AB. Då blir Mattias Josefsson och Anders Kristiansson den nya ledarduon för GML Sport AB.

Både Mattias och Anders kommer från den egna organisationen och skiftet genomförs den 1 februari.

– Vi ser ett delat ledarskap som en väg in i framtiden. Mattias och Anders är två starka personer som vill driva på utvecklingen inom branschen såväl som organisatoriskt. Arbetet med att renodla verksamheten i GML Sport gentemot drift av golfanläggningar, fotbollsanläggningar och parker kommer att fortsätta, säger avgående vd:n Kristoffer Palmlund, i ett pressmeddelande.

GML Sport hade 2016 fem driftsprojekt som i dag vuxit till runt 20 projekt inom golf, fotboll och parker.

– För att kunna fortsätta utveckla organisationen och driva såväl GML Sport som branschen framåt måste vi vara lyhörda, innovativa och ha tydliga strategiska mål. Att dela ansvaret och kunna ha olika fokusområdet kommer att göra det möjligt för oss att jobba närmare våra kunder. Samtidigt kan vi utnyttja kraften och kunskapen som redan finns inom bolaget, säger Mattias Josefsson, tillträdande VD, som sedan 2017 haft rollen som regionchef för västra delen av GML Sports verksamhet.

Han har en gedigen erfarenhet från golfbranschen där han både arbetet med byggnation av golfbanor samt som banchef  på Tjörns Golfklubb.

Anders Kristiansson, tillträdande vice VD, är även han välkänd inom grönytebranschen där han varit aktiv sedan början av 2000-talet och har sedan 2015 arbetat som försäljningschef på GML Sport. I den nya rollen kommer fokus att ligga på kreativ utveckling, innovativa lösningar och hållbarhet för att ge varje kund en optimal lösning.

Kristoffer Palmlund kommer att träda in som ordförande i styrelsen på GML Sport vilket gör att han fortfarande är kvar inom bolaget men på ett mer strategiskt plan. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i På nytt jobb

En kommentar

  1. Bert Rylander

    söndag, 6 februari, 2022 at 19:11

    Grattis Mattias

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …