Hem Banor & klubbar Lycke värd för Göteborg Masters på damernas Europatour

Lycke värd för Göteborg Masters på damernas Europatour

För första gången på tio år kommer en Europatourtävling i golf att spelas på en bana i Göteborgsregionen.
Detta när Lycke golfbana den 18-21 september 2008 står som värd för Göteborg Masters på Ladies European Tour.

Lycke golfbana ligger vid havet, nära Marstrand, strax norr om Göteborg. Banan är designad av golfbanearkitekten Johan Henrikson och golfproffset Helen Alfredsson och invigdes 2005.

– Lycke golfbana är en perfekt anläggning och jag är väldigt glad över att vi sätter Göteborg på kartan igen vad gäller stora golftävlingar. I och med den här satsningen är Masters-paketet komplett. Under 2008 genomför vi Europatourtävlingar för damer och herrar samt en omfattande proffstour i Norden för både tjejer och killar. Det känns väldigt starkt, säger Scandinavian Masters VD Fredrik Nilsmark.

Golfbanans huvudägare, Golf Engineers AB, har tecknat ett tvåårigt avtal med Ladies European Tour och Svenska Golfförbundet. Målsättningen är att permanenta tävlingen till Göteborg om man får positiv respons från spelare, näringsliv och golfpublik. Tävlingen beräknas omsätta 6 miljoner kr och prissumman är 250 000 Euro

– Egentligen planerade vi en tävling på svenska Masters Tour men dom gillade bana och vårt upplägg så bra att det slutade med att vi enades om att höja målsättningen ett snäpp till säger Mikael Gyllenhammar, VD för golfbanans huvudägare Golf Engineers AB.

Planerna på tävlingen backas också upp av Göteborg & Co liksom Ladies European Tour.
– Vi har länge velat ha en större golftävling till stan och det gläder oss att detta arrangemang nu hamnat i Göteborg. Tävlingen ligger helt i linje med vår profil som evenemangsstad säger Leif Nilsson på Göteborg & Co.

Alexandra Armas. Executive Director på Ladies European Tour låter hälsa:
– I am delighted to announce a new tournament in Sweden for 2008. There is a great support and continued interest in womens golf in the Nordic Region and especially Sweden. I am also delighted to be able to offer our members another opportunity to compete and strengthen the ties with the Masters Tour the official feeder tour of the Ladies European Tour.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…