Hem Banor & klubbar Laura Davies till Lycke och Göteborg Masters

Laura Davies till Lycke och Göteborg Masters

Laura Davies

Engelska golfstjärnan Laura Davies kommer till Lycke golfbana och tävlingen Göteborg Masters i september.
Med Laura Davies i startfältet är fyra av fjolårets europeiska Solheim Cup spelare klara för tävlingen på Lycke golfbana.

Den 44-åriga engelskan är en av världens genom tiderna bästa kvinnliga golfspelare. Under sin 27 åriga proffskarriär har hon tagit totalt 68 segrar varav 36 på Ladies European Tour. Hon vann europatourens penningliga redan under sin debutsäsong 1985 och sedan dess har det blivit ytterligare sex totalsegrar, den senaste 2006.

Laura är den enda spelaren som har spelat i samtliga Solheim Cup från starten 1990 och har där bara förlorat fyra av 41 matcher. 1994 blev hon den första golfspelaren någonsin, man eller kvinna, att vinna på fem olika tourer under ett kalenderår. Trots sin långa karriär är hon fortfarande konkurrenskraftig. Så sent som förra året vann hon UNIQA Ladies Golf Open i Österrike. Hon pressade också norska världstrean Suzann Pettersen in i det sista i en LPGA tävling i Thailand, där hon sista dagen tog in sex slag för att till slut förlora med ett slag.

Med utslag på runt 250 meter och sitt okomplicerade sätt blir Laura Davies publikfavorit varthän hon kommer. Hon spelar snabbt och djärvt men kan också slå slag med känsla när det krävs.

Många minns säkert när hon från ett nästan omöjligt läge utanför 16:e green lyckades rädda par under fjolårets Solheim Cup i Halmstad. Vid sidan om golfen har hon en förkärlek för snabba bilar och är ett passionerat Liverpool fan.

(Bildkälla)

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …