Hem Banor & klubbar Gekås sponsrar Flädje Golfklubb

Gekås sponsrar Flädje Golfklubb

Flädje Golfklubb

Flädje GK byter namn till Ullared Flädje GK.

Detta sedan Gekås gått in som storsponsor i klubben:

– Vi vill kunna sänka priset för spelarna och blir en slags folkgolfklubb, säger klubbens ordförande PG Åhäll till Hallands Nyheter.

Storleken på det ekonomiska stödet vill inte någon av parterna uttala sig om men tillskottet var välbehövligt, för att inte säga nödvändigt för klubben som för några år sedan ombildades till Nya Flädje GK efter ekonomiska problem.

– Situationen är tuff för alla klubbar, men inte akut för oss. Vi har inga skulder i dag, säger PG Åhäll.

Samarbete går bland annat ut på att klubben öppnas för Gekås anställda i friskvårdssyfte.

– Vi ska under 2008 arrangera några dagar där vi presenterar golfen för dem och de ska ha möjlighet att spela på vår bana. För Gekås del är det också viktigt att fylla tiden för dem som exempelvis bor på campingen, att skaffa dem aktiviteter och där passar Flädje bra med närheten och med vår nya profil, säger PG Åhäll

Boris Lennerhov, vd på Gekås, säger:”Vi vill utveckla oss och skapa mervärde för våra anställda och för dem som bor i vår stugby. Att det blir namnbyte är ju också ett sätt att sätta banan på kartan, men det var inget krav från oss. Sedan vill jag se till att golfen inte ska kännas som en snobbsport. Många tycker det är för dyrt att betala 12 000 i inträdesavgift och flera tusen i årsavgift och dyr greenfee. Nu ska man kunna hyra en stuga hos oss för några hundralappar och spela golf för hundra kronor.

PG Åhäll säger att medlemmarna i Flädje redan nästa år kan få sänkt årsavgift – från 3 900 kronor till 3 400, och året efter med ytterligare 500 kronor.

– Jag tror att i framtiden är många inte beredda att lägga så mycket pengar och de vill vara flexiblare. Kanske bara lägga 1 000 kronor i avgift och sedan betala per spelad gång. Det vi tycker är intressant är att det finns 600 000 registrerade golfare i Sverige, men en undersökning säger att det finns 1,2 miljoner som räknar sig som golfare.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …