Hem Banor & klubbar Louise Friberg blir ny klubbchef på Ängelholm

Louise Friberg blir ny klubbchef på Ängelholm

Louise Friberg blir ny klubbchef på Ängelholms Golfklubb efter Per Sandström som gått i pension efter 11 år på klubben.

Louise Friberg tillträder 2 oktober. 

Varför ville du bli klubbchef?

– Jag har gått klubbchefsutbildningen (2016–2018) och känner att det är dit jag vill. Jag har jobbat på Rya  jsedan 2015 nära vår klubbcgef, Ulf, och lärt mig mycket om hur golfklubbar fungerar. Det är förbaskat kul vara med i de processerna. Och att vara kvar inom golfen känns naturligt, även om de egna klubbor mest står och dammar.

Har du några planer för Ängelholm eller är det för tidigt?

– Nej, inte mer än att jag ska fortsätta det arbete som Per och styrelsen påbörjat för att göra klubben och banan bättre på de punkter som kan förbättras. Men först måste jag sätta mig in i verksamheten. Mer specifik än så har jag svårt att vara.

Du har väl varit på Rya sedan du var barn?

– Jag är uppvuxen, på Rya och har varit medlem här hela tiden, även när jag var utomlands. Så det är lite vemodigt att lämna Rya men jag bor så nära banan så jag kommer nog att besöka banan ibland. Men det ska bli fantastiskt kul att komma till Ängelholm.

Har du spelat banan?

– Det är länge sedan nu men jag spelade den under Telia Tour-åren. Den har en väldigt trevlig layout. Det är en trixig skogsbana, intressant att spela. Det är ju några år sedan jag var där så jag kommer inte ihåg alla hålen. Men den är jätterolig och omväxlande,. Och jag upplever att klubben är familjär och trevlig. Och de satsar. De byggde nyligen en ny studio.

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…