Hem Marknad & media Satsar på city – Fritte Swahn öppnar golfstudio mitt i Stockholm

Satsar på city – Fritte Swahn öppnar golfstudio mitt i Stockholm

Fritte Swahn custom fitting golf studio

På Skeppargatan på Östermalm i Stockholm, bara några hundra meter från Stureplan, öppnar Fritte Swahn en ny golfstudio.

Mycket mer centralt än så blir det inte.

– Det känns så klart jätteroligt. Det är en ynnest att få jobba med sin största hobby. Nu kan jag undra varför jag inte har tagit det här steget tidigare, säger Fritte som har en lång bakgrund inom golfen.

Klubbans fel

Han har varit bland annat varit utrustningsexpert på Dormy, tränare på Ingarö Golfklubb, drivit e-handel och är ett av namnen bakom podden och youtube-kanalen Klubbans Fel.

– Efter att ha jobbat länge i branschen på en massa olika ställen och med olika projekt som tränare, med custom fitting,  med utbildningar och föreläsningar så känns detta som ett naturligt nästa steg. Jag har alltid haft en dröm att få ha min egen fitting-studio. Och efter 18 år är jag nu äntligen där.

– Jag har haft förmånen att vara delaktig i många olika projekt som varit både lärorika och roliga. Men att få göra detta i helt egen regi är det absolut roligaste jag kan tänka mig.

Fritte kommer att jobba med de stora varumärkena – Callaway, TaylorMade, Titleist och Cobra.

– Det är de märken som jag upplever är de mest efterfrågade. I alla fall bland de som gör fittings hos mig, säger Fritte som tror att det finns ett starkt kundunderlag mitt i centrala Stockholm.

Egen parkering

– Det är så klart kanon om man ser till tillgänglighet att ha en fitting-studio mitt i centrala Stockholm. Vare sig de bor i närheten, åker kommunalt eller tar bilen är det ju lätt att ta sig in till stan. Brist på parkering kan ju vara avskräckande, men att då ha en tillhörande gästparkering en meter från min Trackman gör ju inte folk ledsna direkt.

Kommer du att fylla dagarna?

– Det hoppas jag så klart och nu när jag har fått allt på plats ska jag försöka få ut att jag finns här. Men det trillar ändå in lite folk redan nu. En del stammisar har följt med mig hit. Såna som har provat ut klubbor eller tränat med mig i flera år. Andra hittar hit genom min podcast och sociala medier eller söker fram min hemsida. Sen ska jag ärligt säga att några dagar här och där fylls med golfrundor. Jag stelopererades nyligen efter två år med diskbråck där jag inte har kunnat spela. Så det är få saker jag njuter så mycket av just nu som att äntligen få lufta Ventus-skaftet och spela golf med kompisar.

Se studion:

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han bjuder på gratis golfträning för juniorer: ”Vill ge tillbaka till golfen”

Till helgen kan juniorer mellan 8 och 18 år träna gratis golf – med tränare! – på Danderyd…