Hem På nytt jobb Han blir ny vd för Villa Baro på Åtvidaberg

Han blir ny vd för Villa Baro på Åtvidaberg

Anders Scharp, ny VD på Villa Baro på Åtvidaberg.

Hotellentreprenören Anders Scharp har tillträtt som vd för det Villa Baro, upplevelsehotellet vid Bysjöns kant utanför Åtvidaberg, beläget på̊ ägorna till Sveriges enda baroni, det Adelswärdska.

Anders Scharp har lång erfarenhet av hotell och restaurangverksamhet. Under tolv år ledde han Trosa Stadshotell & Spa. Under de senaste två åren har Anders varit ordförande i Villa Baros styrelse. Den rollen tar nu Gustaf Adelswärd från ägarfamiljen över.

– Jag är golfare och är mycket stolt över att vi har en av Sveriges vackraste parkbanor här på Villa Baro. Om man lägger till jakt, wellness och vandringar tillsammans med ett högklassigt boende och hyperlokalt kök för privatpersoner eller konferenser – då förvaltar vi det Adelswärdska arvet på ett fantastiskt sätt.

– Jag är glad att tillsammans med Anders Scharp ta det fantastiska gamla trädgårdshotellet vidare till nya höjder, säger Gustaf Adelswärd.

– Att leverera god service är inte bara ett jobb för mig, det är ett förhållningssätt. Villa Baro har alla förutsättningar att få gästerna att trivas. Det vilar ett kreativt lugn över detta anrika baroneri med hållbar lyx och fantastiska naturupplevelser, utan att behöva ta flyget bort för några dagars ”exclusive escape”, säger Anders Scharp som redan har rivstartat sitt nya uppdrag.

Under de senaste åren har hotellet under ledning av tidigare vd:n Marcus Carlgren genomgått den största förändringen sedan den dåvarande trädgårdsmästarskolan förvandlades till hotell på 60-talet. I och med namnbytet från Trädgårdshotellet till Villa Baro har hela den gamla huvudbyggnaden totalrenoverats och kompletterats med en ny flygel om totalt 20 rum, varav tre sviter, wellnessavdelning och yogasal blickande mot Bysjön.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i På nytt jobb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …