Hem Marknad & media Golfamore Group köper golftävling med anor

Golfamore Group köper golftävling med anor

First Open

Golfamore Group har förvärvat First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag med 25-åriga anor: First Open har spelats sedan 1997.

Förvärvet kommer att slås ihop med portföljsbolaget Matchplay med syfte att erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag – Matchplay.

– Med förvärvet tar vi ett stort steg mot vår vision att skapa Europas största matchspelstävling för tvåmannalag. First Open har länge varit på vår radar och det känns bra att vi rott detta i hamn, säger Fredrik van Speijk, VD Golfamore Group.

First Open grundades av Björn Bäckstedt. Tävlingen lanserades i Blekinge och Småland 1997 för att successivt bli rikstäckande 2002 och framåt. Sedan starten har över 22 000 lag deltagit i tävlingen.

– Även om det är lite svårt att separeras ifrån sin skapelse så känns det ändå bra då First Open kommer till en organisation som är expert på att arrangera tävlingar och som kommer att se till att First Opens kunder får en bra upplevelse framöver, säger Björn Bäckstedt.

Arbetet att flytta över First Open till Matchplay har börjat och i januari beräknas migrationen vara helt klar. Framgent kommer de tidigare First Open kunderna motta kommunikation och erbjudanden från Matchplay.

– Vårt fokus just nu är att välkomna alla First Opens kunder till Matchplay och Golfamore Group och introducera dem till alla våra fantastiska produkter och tjänster, avslutar Fredrik van Speijk.

* Björn Bäckstedt satt i arbetsgruppen för firandet av Kalmarunionen 600 år 1997 och fick till uppgift att ta fram en sportaktivitet. Det resulterade i First Open. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…