Hem Utrustning & prylar Leverantörer Esoteric Golf räknar med bättre resultat än budgeterat

Esoteric Golf räknar med bättre resultat än budgeterat

Esoteric Golf Technology har erhållit en initial order från YES! Golf på motsvarande 840 000 kronor. YES! Golf är exklusiv distributör i bland annat USA och Japan från och med den 1 oktober 2007.

”Den initiala ordern från YES! Golf samt en ökande orderingång från övriga distributörer känns väldigt tillfredsställande”, säger Tomas Dahl, VD för Esoteric Golf.

YES! Golfs månatliga order kommer successivt att ökas i takt med att de sprider produkterna bland sina drygt 2 500 återförsäljare i USA samt till återförsäljarna i de övriga länderna där YES! Golf har exklusiv distributionsrätt till Esoteric Golfs produkter (Japan, Kanada, Sydafrika och Australien).

”Vi räknar med ett resultat för 2007 som är klart bättre än vårt budgeterade resultat om minus 6 miljoner kronor, dels på grund av det nu påbörjade samarbetet med YES! Golf, dels för att vi varit duktiga på att löpande hålla nere kostnaderna i bolaget”, fortsätter Tomas Dahl.

Fakta om Esoteric Golf Technology International AB
Esoteric Golf Technology Internationals, EGTs, affärsidé är att utveckla och marknadsföra högteknologiska träningssystem och produkter för närspel och puttning. EGTs produkter, som säljs till såväl amatörer som proffs och golfinstruktörer, är utvecklade ihop med Henri Reis, mest känd som Annika Sörenstams golftränare. De unika funktionerna och designen i EGTs produkter skyddas genom internationellt vältäckande patent och patentansökningar.
Intresset för EGTs produkter har visat sig vara mycket stort inom branschen. Idag använder 110 proffs på Europatouren och 25 proffs på USA-touren EGTs produkter. Parallellt med försäljning i Sverige knyts distributörer/agenter upp i en lång rad av intressanta länder.
Den 31 augusti 2007 skrevs ett distributionsavtal med YES! Golf i USA som bland annat innebär att bolaget når ut med sina produkter till de mycket viktiga golfmarknaderna i USA och Japan. Bolagets aktier handlas på Nordic MTF under kortnamnet EGTI. Handeln i bolagets aktier kan följas i realtid på www.nordicmtf.se. Aktieägare, övriga aktörer på aktiemarknaden och allmänheten kan kostnadsfritt prenumerera på bolagets pressmeddelanden och ekonomiska rapporter genom Nordic Growth Markets nyhetstjänst NG News, www.ngnews.se .

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Leverantörer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Cobra öppnar tourbussen för kunder och vanliga golfare under Scandinavian Mixed

Förra året i maj rullade Cobras tour truck ut på vägarna för att bistå kontrakterade Cobra…