Hem Marknad & media De har utvecklat appen som förbättrar svingen: ”Passar alla golfare”

De har utvecklat appen som förbättrar svingen: ”Passar alla golfare”

I juli lanseras Swing Speed Radar, en ett svinghjälpmedel i form av en app som utvecklats av Örnsköldsvikföretaget Watchitgolf.

Appen ger realtidsdata om användarens slag.

Första veckan är appen gratis att ladda ner och prova.

Watchitgolf drivs av Patric Hörnsten Nilsson, grundare, och Nicklas Boström, vd.

Analys av slagen

Via appen kan man få fakta om sina slag. Den informationen hjälper användaren att avgöra vad hen behöver förbättra. Förutom den kunskapsbank som redan finns i appen, samlar den även in och analyserar data om användarens spel.

Ju mer man spelar, desto mer data blir tillgängligt i appen.

Patric Hörnsten Nilsson såg behovet av ett interaktivt hjälpmedel i sitt arbete som golftränare.

– Jag funderade på hur jag skulle kunna hjälpa mina elever mellan lektionerna, hur jag skulle kunna följa vad de gjort, och hur de utvecklats. Då väcktes tanken på den här appen. Sedan dess har jag tillsammans med övriga delägare arbetat med att skapa den här produkten som tack vare både realtidshjälpen och statistik kommer att revolutionera golfträning världen över, säger Patric.

Bygger på algoritmer

Tekniken bygger på AI, där algoritmerna utvecklas utifrån den data som kommer in. Det unika med just detta hjälpmedel, är att det kan ge anvisning mitt i din rörelse. Swing Speed Radar känner av rörelser, svinghastighet, och om bladet är öppet eller stängt.

Nicklas Boström och Patric Hörnsten Nilsson ligger bakom Swing Speed Radar.

– Du fyller i hur långt du vill slå och med vilken klubba. När du sedan svingar får du en signal från klockan när din baksving är rätt för att nå ditt mål. Genom att träna på detta, kommer du att kunna slå specifika längder med dina klubbor vilket är en stor fördel i spelet ute på banan.

– En stor fördel med den här produkten är att du inte behöver köpa en massa tillbehör, säger Patric. Allt du behöver är en smartwatch och en app. Vi har också utvecklat den för att passa alla golfare, oavsett kunskapsnivå.

Bollplank

Watchitgolf får affärsstöd genom BizMakers inkubator och har därigenom bland annat kommit i kontakt med myndigheter, reklamfirmor och andra på sin utvecklingsresa.

– BizMaker har hjälpt oss mycket med kontakter, berättar Nicklas Boström, vd på Watchitgolf. De andra startupbolagen som sitter i BizMakers lokaler funkar också som ett slags bollplank i olika situationer, vilket är både kul och nyttigt.

Swing Speed Radar lanseras till att börja med på Google play och Appstore. Den är gratis att ladda ner. Vissa delar är gratis att använda, andra delar går att köpa till.

Första veckan är hela appen öppen för att användarna ska få en chans att testa och känna hur den fungerar.

– Vårt mål är att det här så småningom ska vara en naturlig del av utrustningen som följer med ut på golfrundan. Det kommer att komma en hel serie av produkter med funktioner som hjälper till att utveckla olika delar av ditt golfande. Men just nu är vi spända på att se hur Swing Speed Radar tas emot av golfvärlden, avslutar Nicklas.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Alfredsson och Brasier väljs in i Sveriges Golf Hall of Fame

Helen Alfredsson hedras med Golfsveriges högsta utmärkelse. Även tränarlegenden och banark…