Hem Banor & klubbar Dansk banarkitekt ska lyfta Saltsjöbaden: ”Banan ska bli unik!”

Dansk banarkitekt ska lyfta Saltsjöbaden: ”Banan ska bli unik!”

Den danske banarkitekten Caspar Bay Grauballe ska lyfta Saltsjöbadens GK.

Klubbens styrelse har engagerat Caspar för att tillsammans med bankommittén arbeta långsiktigt med utvecklingen av klubbens båda banor.

I år märks samarbetet på hål nummer 8 (nytt greenområde), hål 4 (igenlagd damm och greenbunker), hål 18 (ny greenbunker), nya fairwaybunkrar på hål 11 och 13 samt nya tees på flera hål.

Träd har gallrats som början på en vision om att skapa en öppnare bana.

Caspar Bay Grauballe fick ett slags genombrott som banarkitekt när han arbetade med Trump International Golf Links i Aberdeen, Skottland.

– Trumps tankar om det storslaget flashiga och vår brittiska filosofi blev en god kombination. Det var kul när han kom fram och sa ”Ah, här har ni gjort något helt annat än vad jag sa — men eftersom det blir bättre än jag tänkt så det är helt ok”, har Caspar Bay Grauballe berättat.

– Saltsjöbaden är en fantastiskt vacker plats, golfbanan ligger i en dramatisk och vacker miljö. Det är inspirerande att arbeta tillsammans med alla inblandade på klubben. Det är väldigt trevliga människor i klubben och jag sätter ett väldigt högt värde på att få jobba bra ihop med personal, styrelse bankommitté, greenkeepers och alla andra på en klubb. Saltsjöbaden är också en jättefin plats. Den utvecklingsplan vi har gjort är mycket spännande och givande att arbeta efter. Jag hoppas att det redan börjar märkas på ett positivt sätt och att det bara blir bättre och bättre under de kommande åren, säger han till klubbens hemsida.

– Vi har löst några av de viktigaste svagheterna. Vi har gjort om åttans green som hade problem med vattenavrinningen. Med nya bunkrar har vi givit några av hålen ett nytt utseedne, en mer klassisk brittisk look. Vi har jobbat med perspektiv för att visa vad vi vill skapa för framtiden. Allt märks inte på en gång. Vi stänger aldrig av banan utan kommer att göra detta i etapper.

– En golfbana är ju aldrig klar. Men jag tänker mig gärna en femårsplan. Förhoppningsvis har banan då fått ett ordentligt lyft, såväl visuellt som speltekniskt. Som jag sa innan: Det vi gör i Saltsjöbaden ska kännas unikt och få en egen identitet och signatur.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …