Hem Marknad & media BGT Scandinavia tar Quintic Ball Roll till Sverige och Skandinavien

BGT Scandinavia tar Quintic Ball Roll till Sverige och Skandinavien

BGT Scandinavia har avtalat med Quintic Consultancy om att sälja och marknadsföra Quintic Ball Roll i Skandinavien.

Quintic Ball Roll är ett system för putterfitting, putteranalys och putterutveckling som används av flera ledande puttertillverkare, tränarna och tourspelare.

– Vi söker kontinuerligt efter produkter och tillverkare som vi kan addera till vår portfölj och som på ett naturligt sätt stärker vårt erbjudande till marknaden, hjälper våra kunder att utvecklas och göra mer och bättre affärer. Quintic Ball Roll är – precis som Breakthrough Golf Technologies Stability Shaft – banbrytande och världsledande inom området och stärker vår position på marknaden inom puttning, säger Mats-Ola Andreasson, VD BGT Scandinavia AB.

– Genom vårt partnerskap med PGA Sweden har vi märkt att puttning och putterfitting blir allt mer intressant för PGA:s medlemmar. På samma sätt som den seriöse golfaren i dag gör en customfitting vid köp av nya klubbor, är vi övertygade om att putterfitting blir och bör vara en naturlig del i den processen eftersom puttning är 45 procent av en golfrunda.

Quintic Ball Roll är framtagen av Paul Hurrion som är specialist på biomekanisk analys med hjälp av höghastighetskameror, tryckplattformar och datorer. Hurrion arbetar med UK Athletics, International Cricket Council (ICC), English Cricket Board samt europeiska tourspelare.

Quintic Ball Roll innehåller dels en mjukvara, dels höghastighetskameror, vilket innebär att det är det enda systemet på marknaden där man både visuellt (bild/film) och i siffror kan se vad som händer med swingen, klubbhuvudet och bollen innan, under och efter bollträffen när man slår en putt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Den vilda jakten på världens bästa golfbanor: ”Det började med Augusta …”

Totalt 207 banor har någon gång varit med på Golf Magazines ranking över de 100 bästa golf…