Hem Tourer & tävling Alla datum för höstens kvalskola klara – fem nya banor!

Alla datum för höstens kvalskola klara – fem nya banor!

DP World Tour Europatouren

2023 års DP World Tour Qualifying School inkluderar fem nya banor och en nygammal finalbana – Infinitum.

Sedan starten 1976 har kvalskolan sållat ut en rad blivande storspelare som Colin Montgomerie, Sandy Lyle, Justin Rose och Miguel Ángel Jiménez.

Förhoppningsfulla golfspelare från hela världen kommer i höst att tävla genom tre etapper av kvalskolan för att nå en plats på DP World Tour 2024.

Millennium Golf i Beringen kommer att bli den första golfklubben i Belgien som är värd för kvalskolanmedan och dessutom har ytterligare fyra nya banor i Europa lagts till på schemat.

Kvalskolan kommer att besöka 14 banor från augusti till november och den avgörande tävlingen spelas återigen på Costa Doradas Infinitum, en av de finaste golf-, fritids- och fastighetsanläggningarna i Europa.

Tre av de fem banor som gör sina debuter i kvalskolan kommer att fungera som arenor på första etappen, inklusive Millennium Golf Club i Belgien, Donnington Grove Golf Club i England och Royal Oak Golf Club i Danmark. First Stage kommer att äga rum på nio arenor totalt, inklusive Rosebud Country Club i Australien, som skrev historia förra året som den första arenan utanför Europa att hålla ett kvalskolan-evenemang.

Desert Springs Resort i Almeria och Isla Canela i Huelva återvänder till kvalskolans schema på andra nivån, tillsammans med två nya spanska arenor; Golf Las Pinaillas i Albacete och Fontanals Golf Club i Girona.

Mike Stewart, DP World Tour Qualifying School Director, sa: ”Vi är otroligt stolta över att presentera vårt globala schema för 2023 DP World Tour Qualifying School och vi är glada över att välkomna fem nya arenor.

”Alla 14 arenor på vårt kvalificerande skolschema kommer att ge spelare ett riktigt test och de som kommer igenom den rigorösa trestegsprocessen kommer att vara redo att tävla på DP World Tour 2024.

”DP World Tour Qualifying School erbjuder proffs och amatörer en chans att uppnå sin dröm om att spela på DP World Tour. Som en global turné är vi glada över att Rosebud Country Club återvänder som en första scen för att ge den möjligheten till spelare i Asien-Stillahavsområdet.

”Vi ser fram emot att återvända till det fantastiska INFINITUM, som har varit värd för fyra framgångsrika upplagor av vår final och vi är tacksamma för deras hjälp och gästfrihet. Genom vårt kollektiva partnerskap och lagarbete kommer våra spelare att bjudas på ett förstklassigt evenemang som kommer att vara ivrigt efterlängtat på vårt schema.”

Joaquín Mora Bertrán, Infinitums golfdirektör, sa:

– Vi är glada över att kunna välkomna Qualifying School Final Stage, en av golfens mest kända evenemang, tillbaka till Infinitum. Det har varit ett spännande år för Infinitum, med lanseringen av fas två av vårt fastighetsprojekt samt den förestående förvandlingen av våra träningsanläggningar till ett Callaway Performance Centre.

– Våra två 18-hålsbanor, Lakes and the Hills – tillsammans med vår populära niohåls Ruins-bana – erbjuder helt olika, men lika roliga, utmaningar för golfare av alla förmågor och det är därför det har visat sig vara en så perfekt plats för kvalificering Skolans slutskede.

– Jag är säker på att 2023 års upplaga kommer att ge lika mycket dramatik som tidigare år och vi ser mycket fram emot att arbeta nära Mike Stewart och DP World Tour för att producera ännu ett evenemang i världsklass.

Slutskedet av kvalificeringsskolan kommer att äga rum på Infinitum 10-15 november 2023, där 156 spelare kommer att tävla över sex omgångar.

Alla spelar två ronder på Lakes Course och Hills Course på Infinitum, innan de 70 bästa och oavgjort spelar de två sista omgångarna på Lakes Course, där de 25 bästa och oavgjorda matcher tjänar DP World Tour-spelprivilegier för 2024.

Anmälningar till DP World Tour Qualifying School öppnar måndagen den 5 juni.

FÖRSTA STADIET

Sektion A
29 augusti – 1 september
The Players Club, England
Rosebud Country Club (North Course), Victoria, Australien

Avsnitt B
5-8 september
Millenium Golf Club, Belgien

Avsnitt C
12-15 september
Arlandastad Golf, Sverige
13-16 september
Golfklubb Schloss Ebreichsdorf, Österrike

Avsnitt D
19-22 september
Bogogno Golf Resort, Italien
Donnington Grove Golf Club, England

Avsnitt E
26-29 september
Royal Oak Golf Club, Danmark

Avsnitt F
3-6 oktober
Golf d’Hardelot, Les Pins, Frankrike

ANDRA STADIET

2-5 november
Desert Springs Resort, Almeria, Spanien
Isla Canela, Huelva, Spanien
Golf Las Pinaillas, Albacete, Spanien
Fontanals golfklubb, Girona, Spanien

SISTA STEGET

10-15 november
Infinitum, Tarragona, Spanien

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Tourer & tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Flera svenska stjärnor klara för Scandinavian Mixed på Vasatorp i sommar

Den tidigare Mixed-mästarinnan Linn Grant och Sveriges senaste DP World Tour-vinnare, Jesp…