Hem Banor & klubbar Banan ska bli bäst i sydöstra Sverige – anlitar Pierre Fulke

Banan ska bli bäst i sydöstra Sverige – anlitar Pierre Fulke

Trummenäs Golfklubb

 Trummenäs Golfklubb tar hjälp av Pierre Fulke för att lyfta anläggningen. Målet är att bli en av de bästa golfanläggningarna i sydöstra Sverige.  

– Vi tycker vi har en arena som har potential att utvecklas. Vi har enormt goda förutsättningar, säger Johan Bjerngren, klubbchef på Trummenäs GK.

Johan Bjerngren, klubbchef, Trummenäs Golfklubb.

– Vi har också valt att benämna anläggningen just ”arena” eftersom vi vill addera fler saker utöver golf, som exempelvis padel, footgolf, yoga, lokalt gym och uteträning. Det är en otroligt härlig atmosfär här på Trummenäs. Vi finns i ett expansivt område, och vi vill ta plats i det området. Vi vill vara en av de mest attraktiva golfklubbarna i sydöstra Sverige.

Pierre Fulke ska tillsammans med Adam Mednicksonta fram en långsiktig utvecklingsplan för golfbanan, en så kallad masterplan.

Två av Pierre Fulke Designs projekt hamnade förra året på topptre-listan bland Sveriges bästa golfbanor. Visby GK rankas som den bästa banan i Sverige och Åhus Östra i Kristianstad som tredje bäst. 

Vad är det som kan bli bättre på Trummenäs?

– Banan är ju byggd 1992 och banan är väl bra som den är. Men – banan ska bli mer attraktiv. Det är därför vi valt ta hjälp av duktiga banarkitekter. Min upplevelse är att man under resans gång gjort ad hoc-lösningar och inte alltid haft en tydlig plan framåt. Det ska vi skaffa oss nu så att vi gör rätt saker vid rätt tid. Vi vill anpassa banan till de krav golfare ställer 2021.

Dels handlar det om att banan ska få ett tydligare och mer enhetligt formspråk, som att designstilen på bunkrar ska vara mer enhetlig.

– Under 30 år hinner det hända en del. Det har varit olika banchefer och styrelser, och banan har ju förändrats under den perioden. Tanken är att samla ihop allt och skapa mer tydlighet.

Men banan kan också komma att genomgå en del större förändringar och ingrepp.

– Pierre och Adam vill göra om vissa par 3-hål till par 4 och vissa par 4-hål till par 5, berättar Johan. Det handlar i något fall om att hålen ska bli bättre som spelupplevelser, i andra fall handlar det om spelsäkerhet.

Pierre Fulke och Adam Mednick har ju gjort en del lyckade utvecklingsarbeten med andra seasidebanor…

– Så är det. Och Trummenäs ligger ju inte dikt an havet så man spelar utmed havskanten, men man har faktiskt havsutsikt från alla hål. Det är också men del i att vi vill knyta ihop säcken.

Men det finns hård konkurrens om förstaplatsen i länet. I Blekinge brukar Sölvesborg rankas ganska högt…

– Det gör de. Det är en anläggning som har en bra helhet. Men vi har en ambition att vi ska ta in på dem Vi har två helt olika karaktärer av banor. Men vi ska vara två givna besöksmål i Blekinge.

Arbetet på Trummenäs kommer att ske i samarbete med klubbens medlemmar. Alla medlemmar kommer att erbjudas att delta med synpunkter och tankar om hur den nya designen ska se ut. 

– Banan är alltid viktigast för klubben, säger Johan Bjerngren.

– Nu gör vi saker på lång sikt med ledning av den kommande masterplanen och på kort sikt med satsningar på banans skötsel med en helt ny maskinpark och med fler anställda banarbetare.

Trummenäs GK fick 170 nya medlemmar förra året. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är årets greenkeeper: »Har förvandlat en ful ankunge till en vacker svan«

Hans Karlsson Johanneson på Oskarshamns Golfklubb är årets greenkeeper, utsedd av SGA Riks…