Hem Banor & klubbar Täby Golfklubb skjuter på miljoninvestering: ”Det mest ansvarsfulla beslut vi kan ta”

Täby Golfklubb skjuter på miljoninvestering: ”Det mest ansvarsfulla beslut vi kan ta”

Täby Golfklubb.

Täby golfklubb flyttar fram förslaget om att söka finansiering för en investering på 35 miljoner kronor i bana och klubbhus. Orsaken är framför allt den höga inflationen och risk för fortsatt höjda räntor. Samtidigt ligger visionen om en klubb i framkant med en bana av yttersta klass och moderna ytor för medlemmarna att umgås fast – och ett nytt greenområde på hål 18 samt en ny övningsgreen börjar projekteras.

I början av september presenterade styrelsen i Täby golfklubb sina planer på en renoverad bana och ett renoverat klubbhus för medlemmarna. Förslaget fick ett positivt mottagande och ett beslutsmöte planerades till början av december. Detta ställs nu in och förslaget läggs i stället fram på årsmötet i slutet av januari då styrelsen hoppas på ett positivt beslut att satsningen ska göras, men inte när.

– Omvärldsläget har kraftigt försämrats sedan de första skisserna till finansiering gjordes i början av året. Både medlemmar och klubben påverkas av den höga inflationen och den lågkonjunktur vi troligen är på väg in, förklarar Mats Nordqvist, ordförande i Täby golfklubb, och fortsätter:

– Räntorna har höjts betydligt snabbare än väntat och kommer med stor sannolikhet att fortsätta uppåt ytterligare en tid. Den kalkylränta vi behöver ta höjd för nu är två-tre gånger högre än i de kalkyler som vi och bankerna diskuterade i våras.

Beslutet innebär inte att styrelsen drar ned på ambitionen. Täby golfklubb ska vara en klubb med en bana av yppersta klass med ett klubbhus som motsvarar den moderna golfarens önskemål om att kunna umgås, distansjobba, äta och dricka.

– Vår vision för Täby golfklubb 2030 ligger fast. Det är dock inte rätt läge att dra på sig stora lånekostnader och be medlemmarna om extrapengar just nu. Det här beslutet är det mest ansvarsfulla vi kan ta i dagsläget, säger Mats Nordqvist.

Styrelsen har dock beslutat fortsätta klubbhusutvecklingen och att påbörja en projektering av nytt greenområde på hål 18 och en ny övningsgreen som klubben sökt och fått extern finansiering för – allt inom ramen för ordinarie investeringsbudget. Parallellt startar en rekryteringskampanj för att få in nya medlemmar och bygga en ekonomi som redan är stark, ännu starkare

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Golfbranschen
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Förödelsen på fyrans fairway: ”Ersättning utlovas till den som kommer med tips”

Kalix Golfklubb har drabbats av en omfattande vandalisering. Någon har sladdat sönder stor…