Randy, Golffiinder

Oavsett om du ska åka på en resa, köpa en ny driver eller boka en golfrunda – gör inget förrän du besökt Golffinder. På Sveriges nya marknadsplats för golf kan golfföretag snabbt och billigt nå golfaren med riktade erbjudanden.

Som så många andra bra idéer föddes tanken på Golffinder efter en härlig golfrunda.

Randy Braaten på Eagle Chase i North Carolina.

Randy Braaten och hans kompisar hade just spelat på Eagle Chase GC  i North Carolina när han fick en idé och bestämde sig för att genomföra den: Han ville göra det lika enkelt och billigt att spela golf i Sverige som i USA.

Prova nya banor

– De flesta golfare i USA är inte medlemmar i en privat golfklubb som i Sverige, eftersom det oftast är ganska dyrt. Därför väljer många att spela mot greenfee och de provar hela tiden en massa olika golfbanor. Det är möjligt  tack vare att det finns ett etablerat rabattsystem med erbjudanden i form av kuponger i olika tidningar, säger Randy Braaten, som grundat Golffinder. 

I USA är rabattkuponger på greenfee i dagstidningar vanliga och rabatterade greenfeerbjudanden på olika golfsajter är en etablerad och allmänt vedertagen praxis. Systemet gynnar både golfare och golfbanor.

Priser och rabatter styrs efter beläggningen under olika tider på dagen. Kunden kan boka och betala direkt på hemsidan eller på plats när han anländer till klubben. 

”Alla golfare gillar en bra deal!”

Nu har Randy Braaten tagit den här idén till Sverige.

– Alla golfare gillar en bra deal! Innan vi började skissa och utveckla Golffinder bad jag mina kontakter i branschen om feedback på idéen och jag fick mycket positiv sådan. Vad jag vet finns inte någon sådan marknadsplats nischad för golf varken i USA eller Europa, säger Randy. 

Klipp på allt

Men det handlar inte bara om att ge kunder bra erbjudanden på greenfe. På Golffinder kan du göra klipp på på allt från golfklubbor till resor.

– När jag kom tillbaka till Sverige efter min USA-resa började jag planera för en hemsida där man kunde marknadsföra allt inom golfen till en billig kostnad. Det får inte vara för dyrt – golfföretag och klubbar måste ha råd att annonsera! Jag tänkte mig att det skulle vara som Blocket för golf men – snyggare, enklare och bättre, säger Randy.

Det finns förstås en tanke bakom idén att annonserna inte ska kosta så mycket och det handlar om att Randy gärna ser att Golffinder rymmer ett brett och spännande utbud av attraktiva erbjudanden.

– Det ska komma in hundratals nya annonser varje vecka med erbjudanden från hela branschen och från olika delar av landet. Då blir det intressant, menar Randy och ger ett exempel:

– Tänk att en golfklubb i Småland märker att det börjar bli glest mellan gästerna under sommarmånaderna – då kan de exempelvis erbjuda en gratis lunch till alla som bokar in en runda. Golfaren är den stora vinnaren på Golffinder. Det är spännande att titta in varje dag och hitta en ny bana att spelar eller ett nytt spännande golfpaket. Det är roligt att titta på alla annonser och hitta dagens bästa deals.

En tia om dagen

Att annonsera på Golffinder är billigt – det kostar bara från 10 kronor per dag. 

När Golffinder drar igång på allvar i vår erbjuder man sina kunder att prova på tjänsten utan kostnad. Företag som registrerar sig på Golffinder får 1 000 credits (motsvarande 1 000 kr) att annonsera för. Och alla kunder kan enkelt göra sina annonser själva i Golffinders administrationsverktyg.

– De som redan har testat säger att Golffinder är träffsäkert, billigt och enkelt, berättar Randy. Ju fler annonser vi får ju lättare blir det för golfare att hitta oss! 

…och så här tycker kunderna om Golffinder:

Johan Mihkelson Ringqvist, Ekholmsnäs Golf:

”Golffinder är en utmärkt kommunikationsplattform för alla aktörer inom golfbranschen. Golffinder når ut till en bred målgrupp golfare över hela landet vilket passar vår marknadsföringsstrategi mycket bra”. 

Torkel Engelsson, Kista Golfcenter: 

”Vi använder Golffinder för att det är ett enkelt sätt att få ut information och erbjudande till rätt målgrupp och till ett vettigt pris. 

Mia Collin, Österåkers Golfklubb:

”Det är väldigt enkelt och tar två minuter att lägga upp en annons till nästan ingen kostnad alls. Dessutom vet vi att vi når vår målgrupp.”

4 fördelar med Golffinder: 

  1. Det är enkelt och billigt, och fullt möjligt att annonsera med kort varsel.
  2. Annonsören väljer själv hur länge och i hur många golfdistrikt annonserna ska visas. 
  3. Du kan lätt marknadsföra golfevents, tävlingar, weekendpaket och sista-minuten-resor med annonser under ett par dagar eller flera veckor. 
  4. Ditt företag kan testa olika typer av annonser och därefter kan du avgöra vilka som har gett bäst resultat. Statistik finns på alla annonser. 

 

Välj mellan 10 annonskategorier

Golfbutik & shop

Golfklubbar

Golfresor

Greenfee 

Hotell & golfpaket

Juniorgolf

Pay & play

Range  & lektioner

Restaurang & café

Seniorgolf

Tävlingar

 

Kontakt:

Randy Braaten, VD

www.golffinder.se 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Promotion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Husqvarnas säljchef om robotsuccén: »Vi säljer en lösning på 3 problem – inte en produkt«

Marknaden för robotgräsklippare växer hastigt – och svenska Husqvarna är en drivande aktör…