Hem Folk Förre styrelseordförande i SGF Affärsutveckling debuterar som författare

Förre styrelseordförande i SGF Affärsutveckling debuterar som författare

Göran Sällqvist

 

Före detta styrelseordförande för Svenska Golfförbundet affärsutveckling AB,  Göran Sällqvist, är aktuell med debutboken Efter så många år.

Boken är kriminalroman där ett trettio år gammalt narkotikafall vävs ihop med ett nutida mord. Handlingen är inspirerad av hans många år inom polisväsendet och affärsvärlden. 

— Jag har läst mycket i hela mitt liv och hade i många år en dröm om att försöka skriva något själv. När jag flyttade till Portugal för några år sedan insåg jag att jag hade, utöver all den tid jag kunde lägga på golf, tid att också förverkliga min författardröm. Handlingen i boken är inspirerad av händelser jag själv har upplevt när jag arbetade som polis och i näringslivet, men till största delen är den en stor portion fri fantasi, säger Göran Sällqvist. 

Handlingen kretsar runt en man som hittas torterad och ihjälslagen i Södra Hammarbyhamnen i Stockholm. Tidigare samma dag har han upprepade gånger ringt en affärsman vid namn Rickard Ander. 

På 80-talet var Rickard Ander narkotikapolis i Göteborg. Det då avgörande tillslaget mot en internationell amfetaminliga fick ett högt pris. Efterspelet blev katastrofalt för Ander på det personliga planet. Fast besluten av att få slut på den mardröm han trott att han lämnat bakom sig för över trettio år sedan blandar sig Ander i den aktuella mordutredningen mer än han borde.

Göran Sällqvist passion för golf är fortfarande stark, trots att han lagt styrelsearbetet åt sidan.

Hans vardag i Portugal präglas av spelet. 

— Golf är den optimala fritidsaktiviteten. Man får motion, tränar teknik och utvecklar sin mentala förmåga. Dessutom sker det i en vacker miljö tillsammans med trevliga människor, säger Göran. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sorg i golfbranschen: Roland Falkenbäck har gått bort

Den svenska golfbranschen har sorg. En av dess stora profiler har gått bort. Roland Falken…