Hem Banor & klubbar Stort tapp för Vadstena GK

Stort tapp för Vadstena GK

Vadstena GK gör 2007 en ekonomisk förlust på flera hundra tusen kronor, enligt Motala Tidning. Anledningen: Färre greenfeegäster och mindre spel av de egna medlemmarna.

”Vi har haft 500 färre greenfeegäster än vad vi brukar ha. Det beror på att alla klubbar öppnade samtidigt i våras”, säger Vadstena golfklubbs klubbchef Mats Bergmar.”

Klubben överväger att överge medlemslånen till förmån för spelrätter.
”Vi gör det för att säkra klubbens framtid. Golfen har gått ned i hela Sverige och folk vill inte betala så mycket för att spela golf längre.”
Samtliga 1 080 medlemmar i VGK har fått ett brev där de erbjuds att byta sitt medlemslån på 9 000 kronor mot två spelrätter om vardera 4 500 kronor.
Tanken är att varje medlem säljer sin ena spelrätt till en ny potentiell medlem.
Det skulle också innebära att VGK slipper sin medlemsskuld på totalt 6,5 miljoner kronor. Medlemmarna har fram till 31 oktober på sig att fundera. Frågan avgörs på klubbens årsmöte 19 november.
”I stort sett alla måste säga ja om det ska bli av. Och jag tycker det känns positivt. Bara ett 20-tal har hört av sig och varit negativa. Det här är genomförbart”, säger Mats Bergmar till Motala Tidning.

”Blir det ett nej har klubben en osäker framtid. Troligen blir det högre årsavgifter och sämre service på banan. Det vore inte bra”, säger klubbchefen.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …