Hem Banor & klubbar Paragolfaren Joakim Björkman ansluter till pm4 golf management

Paragolfaren Joakim Björkman ansluter till pm4 golf management

Förre Europamästaren Joakim Björkman har anslutit sig till P4M golf management.

Förhoppningen är att han ska då han strävar efter bättre förutsättningar att utveckla sitt spel och samtidigt använda sin position för att bli en förespråkare för paragolf. 

Joakim har spelat golf sedan han var 11 och har en bra karriär bakom sig. Han har vunnit svenska, europeiska och världsmästerskap. 

Totalt har Joakim vunnit 34 gånger varav fyra segrar i rad i Italian Open. 

Joakim, som föddes med Akondroplasi, är en förebild med en otrolig berättelse om inspiration och beslutsamhet som har förvandlat en amatörgolfare till ett golfproffs. 

Joakim blev professionell 2020 då han säkrade en spelkategori på svenska golftouren via Qualifying School. Han planerar nu sitt schema för 2021 vilket kommer att rymma både både tävlingar för spelare med funktionsvariation och ordinarie proffstävlingar. 

– Det är ett privilegium att få samarbeta med Joakim. Jag hade nöjet att träffa honom långt innan jag arbetade med att representera idrottare, och hans talang och personlighet lämnade ett bestående intryck. Joakims beslutsamhet kan uppmuntra andra och vi ser fram emot att hjälpa honom, både på och utanför banan, kommenterar Marc Potter, VD för P4M Golf Management i ett pressmeddelande. 

Introduktionen av ett världsrankingssystem för funktionshindrade golfare i 2018, EDGA’s turneringar som delas med European Tour i Skottland och Dubai samt planerna för en tour för funktionsvariation i 2022 med fullgott stöd har alla bidragit till att bana väg för många av världens funktionshindrade golfare att kunna spela på en större arena. Målmedvetna planer som motiverar Joakim ytterligare. 

Efter sitt beslut att ansluta sig till P4M Golf, sade Joakim:

– Jag är tacksam att jag hittade någon som Marc, som med sin kompetens och den nödvändiga viljan som behövs, vill stötta mig under min professionella golfresa. Jag ser fram emot att samarbeta med P4M Golf för att fortsätta arbetet med att främja och ge uppmärksamhet åt paragolfen . 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…