Hem Marknad & media Nystartade Golfrent satsar på att hyra ut golfklubbor: »Vi vill testa hur stort intresset är«

Nystartade Golfrent satsar på att hyra ut golfklubbor: »Vi vill testa hur stort intresset är«

Golfrent är ett nystartat familjeägt företag som satsar på att hyra ut golfklubbor till turister. Planen var att företaget skulle satsa på att etablera sig i södra Europa men nu testar man idén på den svenska marknaden i stället.

– Vi skulle startat på Mallorca i februari nu men det gick ju inte på grund av Corona-pandemin. Så nu testar provar vi i Sverige i stället, säger Robert Johansson som driver företaget med sin fru Jenny.

De fick idén när de var utomlands och skulle spela golf.

– När jag fick hyrklubborna så visade det sig att det var ganska dålig utrustning. Vi var i Portugal och betalade 1 500 konor för att spela banan och 500 kronor för att hyra ett set. Och så visar det sig att bagen innehåller gammalt skrot. Det är ingen rolig upplevelse. Det var så idén föddes.

Golfrent har köpt in ny utrustning från Cobra Golf och satt ihop bra set.

Robert Johansson ser Golfrent som ett komplement till golfklubbarna, som oftast inte kan erbjuda så många set för uthyrning.

– Ofta när det arrangeras företagsevent så kommer er kanske 100 spelare varav tio inte har egna klubbor. Då är tanken att de ska kunna hyra sina klubbor från oss. Klubbarna har ju sällan så många set att erbjuda. De har kanske något enstaka set. Det är ju inte ekonomiskt försvarbart för en golfklubb att köpa in många set för uthyrning. Men eftersom vi siktar på att täcka ett större område – Stockholm, Sörmland och Västmanland – så är det mer ekonomi i det för oss.

Golfrent kommer att marknadsföra sig bland annat på hotell i Stockholm.

– Det för ju många besökare i Stockholm som kanske inte har klubbor med sig men som känner att det vore kul att spela en runda på någon av banorna där. Och då kan de ju hyra av oss.

När man hyr av Golfrent levereras seten till det hotell man bor på och man kan hyra seten under en dag, tre dagar, sju dagar eller 30 dagar.

– Att det finns en efterfrågan och ett stort behov utomlands, det vet jag. Vad gäller den svenska marknaden så vet jag inte men vi ska prova och se. Och jag tror att det finns det i Sverige också.

Robert tror också att det kan finnas ett intresse hos golfspelare att hyra ett set klubbor för att prova klubborna innan man köper dem.

– Många spelar med gammal utrustning. Jag vet inte varför man jag tror att det beror på att de spelar så sällan att de tycker det blir dyrt att köpa ny utrustning. Vi ger möjlighet att hyra klubbor i en månad och då får du det absolut senaste. Då får du spela med något som är bra och så kan du köpa utrustningen från oss också.

– Tittar man på skidåkning är det inte alls så. Du ser inga gamla skidor när du är i svenska fjällen. Allt är nytt. Det är lite därifrån idén kommer också. Man hyr utrustning och sedan kanske man köper det man gillar att åka på. Just nu samarbetar vi med Cobra Golf men vi kommer att diskutera även med Callaway, Ping och de andra. Men först vill vi testa och se hur stort intresse det finns. Vi hoppas det ska gå bra men det vet man ju inte förrän man provat.

Företagets hemsida öppnar nästa vecka.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…