Hem Banor & klubbar Nya greener och bunkrar: ”Vi ska göra golfbanan roligare att spela”

Nya greener och bunkrar: ”Vi ska göra golfbanan roligare att spela”

Skogaby Golfklubb

Skogaby Golfklubb utanför Laholm planerar för att bygga om flera av banans greener och klubben kommer också att se över spelstrategin på banans samtliga hål.

En projektgrupp på Skogaby Golfklubb har tagit fram och presenterat ett första underlag för banans utvecklingsplan – en så kallad Masterplan.

Nu har styrelsen beslutat att gå vidare med projektet.

Projektgruppen kommer under 2021 att presentera förslag för utveckling av golfbanan, både på kort och lång sikt.

– Golfbanan byggdes i början på 1990-talet och sedan dess har banan inte förändrats i någon större utsträckning, säger Lennart Lindström ordförande i projektgruppen 

– Golfen har utvecklats och banorna måste också förändras för att möta nya krav.

I projektgruppen ingår golfbanearkitekten Peter Fjällman som kommer att arbeta fram underlag till projektgruppen avseende förslag till förändringar och förbättringar. 

– Skogabys golfbana har många förtjänster och har ett gott anseende med bra kvalitet på spelytorna men det är dags att ta nästa steg och utveckla golfbanan för framtiden, säger Peter Fjällman. 

Han nämner bland annat att flera greener bör byggas om för att ge större variation till flaggplaceringar. Man bör också se över spelstrategin på samtliga hål, bunkrarnas läge på fairway samt göra ändringar som höjer säkerheten på banan. 

– De förslag som kommer att presenteras i planen syftar till att göra Skogabys golfbanan ännu bättre med en anpassning till dagens golfspel. Vi ska göra golfbanan roligare att spela, säger Peter Fjällman.

Som ett första steg i Masterplanen har projektgruppen föreslagit en ombyggnation av greenområdet på hål 12 samt en renovering av dammen framför greenen. 

Arbetet beräknas starta i månadsskiftet augusti/september 2021.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …