Hem Banor & klubbar Ljusterö Golf får ny ägare – han blir ny VD

Ljusterö Golf får ny ägare – han blir ny VD

Golfbanan på Ljusterö har fått nya ägare.

Göran Glanzmann som ägt och drivit anläggningen i 20 år har i veckan lämnat över till en ny ägarkonstellation.

Ny VD för Ljusterö Golf blir Andy Danewid som nyligen avslutat klubbchefsutbildningen och närmast kommer från en tränartjänst på Wäsby Golf. Han har tidigare också arbetat som caddie och på Unipeg där han drev bland annat Waxholm. 

– Jag har jobbat med jobbat med golf i så pass många år nu och har känt att jag vill gå åt klubbchefshållet.

Ljusterö öppnade med nio hål 1996 och byggdes ut till 18 hål 2004. Klubben har ca 700 medlemmar och är välmående. Försäljningen sker eftersom Göran Glansman vill varva ned och lämna över tilll nya krafter med fräscha idéer. 

– Detta känns jättespännande och kul, säger Andy. Vi ska ta vid där Göran slutade och utveckla banan. Jag har förstått att det har funnits en viss oro bland medlemmarna för vad som ska hända med banan. Men vi kliver in för att det ska spelas golf i fortsättningen också, säger Andy som vill utveckla verksamheten. Därför menar han att det känns bra med kapitalstarka ägare i ryggen:

– Det är tryggt. Vi står inte och faller med en dålig sommar, och vi har möjlighet att investera i bana och dess verksamhet.

– Vi har ambitioner att göra det riktigt bra, det är en jättefin golfbana på en mysig anläggning med en stark klubbkänsla som ligger centralt och bra på ön. Vi vill utveckla utan att ändra för mycket. Vi ska skynda långsamt så att alla medlemmar hänger med på resan.

Anläggningen omsätter fem miljoner om året och golfspelet är koncentrerat till några högintensiva månader på sommaren.

– Huvudfokus ligger på att vara en bra medlemsklubb men givetvis vill vi ha dit fler greenfee-gäster. Folk åker till ön och besöker sina vänner, så det är mycket gäst-till-medlemsspel. Och så kommer det en del från Norrtäljetrakten, berättar Andy.

Ljusterö saknar broförbindelse med fastlandet. En avgiftsfri bilfärja tar besökare till ön på sju minuter så det är inget bekymmer.

– Den går väldigt frekvent under golfsäsongen säger Andy, som varit på plats på Ljusterö den gångna veckan för att få en känsla för verksamheten. 

– Hittills så känns Ljusterö lite som min barndomsklubb, Helsingborgs GK i Viken, fast med några fler hål och en servering. En klubb som ligger mig varmt om hjärtat med många mjuka värden som jag hoppas få uppleva även här  och då dessutom i denna underbara skärgårdsmiljö, avslutar Andy.

  • En banarbetare på Spotify

    På Golfbranschen anser vi oss inte vara i någon som helst position att tipsa läsekretsen o…
Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu tar robotarna över på parkbanan – klipper 7 dagar i veckan

Fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköter i år klippningen av samtliga fairways på Park…