Hem Folk Johan Bjerhag lämnar Ronneby – blir ny tränare i Nässjö

Johan Bjerhag lämnar Ronneby – blir ny tränare i Nässjö

Johan Bjerhag återvänder till småländska Höglandet och blir ny tränare i Nässjö Golfklubb. 

– Att lämna Ronneby känns jobbigt med tanke på hur fantastisk klubben varit på att ta hänsyn till min situation som veckopendlande småbarnsförälder. Detta samtidigt som att klubbens medlemmar, ungdomar och arbetskamrater har varit så fantastiskt att lära känna, säger Johan som hade tre kriterier som skulle uppfyllas för en flytt. 

1. Avståndet hemifrån skulle bli så litet att jag kunde dagspendla. 
2. Den nya klubben skulle vilja på riktigt ha en träningsverksamhet där jag ska vara tränare i huvudsak. 
3. Klubben skulle visa på framåtanda och utvecklingsvilja. 

– Alla dessa tre kriterier uppfyller Nässjö vilket är inspirerande. Det ska bli så spännande att jobba i Nässjö och oerhört härligt att från och med april kunna träffa min familj varje dag! 

Johan har jobbat tre år i Ronneby. Han kom dit från Vetlanda GK där han hade en säsongsanställning, sju månader om året.

Så vad händer i Nässjö 2019?

– Jag tänkte ta med mig det som fungerat i Ronneby till Nässjö. Men klubbar är ju olika så vi får se hur det tas emot. Jag vet ju inte hur deras träningskultur ser ut. Men planeringen är gjord.

Hur var de tre åren i Ronneby?

– Första året var lite halvtrögt, andra året hysteriskt och tredje hamnade vi på en bra nivå… Jag införde ju träningskortet, där man kunde anmäla sig till träning för en hel säsong. Ett pass. Det var 120 som tecknade det 2017 och det blev lite stort. Förra året höjd jag priset och fick ned det till en bra nivå. Men det som försvann där kunde jag hämta upp på privatlektioner.

– När jag kom till Ronneby ville jag lyfta träningsverksamheten. Det var inte full fart där då. Tanken är att göra något liknande i Nässjö, och dessutom ta tag i ungdomsträningen men även försöka få upp vuxenträning.

Ronneby har planer på att spetsa till banan lite?

– Ja, Magnus Sunesson var där i höstas och gjorde en Master Plan. Det ser väldigt intressant ut. Det är synd att man inte får vara med om det. Å andra sidan så har ju Fulke gjort en Master Plan för Nässjö…

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är årets greenkeeper: »Har förvandlat en ful ankunge till en vacker svan«

Hans Karlsson Johanneson på Oskarshamns Golfklubb är årets greenkeeper, utsedd av SGA Riks…