Hem Banor & klubbar Lämnar förbundet – blir ny klubbchef på Täby Golfklubb

Lämnar förbundet – blir ny klubbchef på Täby Golfklubb

Sofia Pettersson Täby Golfklubb

Täby Golfklubb har rekryterat Sofia Pettersson till ny vd och klubbchef.

Sofia har varit medlem på klubben sedan hon var barn och kommer närmast från Svenska Golfförbundet.

Sofia blev i dagarnamamma för andra gången. Linus Karlsson är ordinarie vd i Täby Golf AB från 1 oktober och fortsätter som tillförordnad klubbchef i golfklubben tills Sofia är på banan.

Sofia är uppvuxen på Täby GK och har spelat för klubben på hög nivå som junior och senare som universitetsstuderande i USA. Hon tog sin kandidatexamen i Sports Management 2014 med toppbetyg. Tillbaka i Sverige arbetade Sofia i två år på en byrå med sponsring och marknadsföring. Hon är sedan 2017 anställd på Svenska Golfförbundet.

På Svenska Golfförbundet har Sofia jobbat på tävlingsavdelningen och varit ansvarig för damernas proffstour. I dag ansvarar hon för banvärdering, paragolf och simulatorgolf. Sofias anställning på Täby startar officiellt 1 januari 2024 men hon planerar göra sin första arbetsdag efter föräldraledigheten i oktober 2024.

– Det känns fantastiskt roligt att bli klubbchef på Täby GK. Det är en klubb som ligger mig varmt om hjärtat, säger Sofia. 

– Jag tänkte först att det var dålig tajming med tanke på min kommande föräldraledighet, men jag är tacksam för att klubben har möjlighet att rekrytera på lång sikt och vill satsa på mig. Jag känner Linus sen många år tillbaka och vi båda ser fram emot att jobba tillsammans, fortsätter Sofia. 

Linus Karlsson är ett välkänt ansikte på klubben; han har varit medlem sedan 1976, jobbat på klubben sedan 2006, är PGA Professional, och har varit tillförordnad vd/klubbchef sedan början av sommaren. Linus tar nu rollen som ordinarie till Sofia är på banan. Innan han tog steget in i golfen drev han ett familjeföretag inom servicebranschen med ca 20 anställda.  

– Jag ser med glädje fram emot att bilda ett team med Sofia och att tillsammans med den övriga organisationen leda utvecklingen av Täby Golfklubb mot framtiden, säger Linus.

– Styrelsen är övertygad om att detta är rätt väg framåt för klubben. Nu kan vi gå vidare med modernisering av klubbhuset, banan och våra träningsområden, säger Mats Nordqvist, Ordförande i Styrelsen.  

– I och med denna rekrytering får vi kontinuitet och framtid. Linus har gjort ett fantastiskt jobb som tillförordnat VD/Klubbchef vilket möjliggjort att vi kan anställa Sofia. Vi vill vara en modern och jämställd arbetsgivare och klubb. Vi hälsar Sofia välkommen tillbaka till Täby Golfklubb och önskar både Sofia och Linus lycka till i sina nya roller, avslutar Mats.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Klubbchef i Östergötland polisanmäld för misstänkt förskingring

En golfklubb i Östergötland skakas av oegentligheter. Klubbchefen är polisanmäld för att h…